Igen i år rydder hele verden op på World Cleanup Day

Lørdag den 18. september 2021 mødes verdens befolkning igen på gader og stræder, ved vandløb, skovsøer og sandstrande for at samle affald.

Sidste år deltog flere end 11 millioner mennesker fra 166 lande, hvilket gjorde dagen til verdens største civile begivenhed. Tilsammen blev der samlet minimum 280.000 tons affald. I Danmark er det 4. år, at verdens største civile aktion finder sted, og allerede nu er der stor opbakning til dagen.

Du kan gøre en forskel

For hver plastikpose der bliver ryddet op, fjernes der ca. 20 gram plastik fra vores dyrebare natur. Det lyder måske ikke af meget, men hvis 5% af den danske befolkning fjerner blot én plastikpose hver, fjerner vi allerede 5,7 ton plastikaffald fra naturen.

Hvis du har lyst til at være en del af verdens største oprydningsevent kræver det ikke andet end at du går ud og samler affald lørdag den 18. september. Du behøver ikke tilmelde dig eller lade dig registrere nogen steder. Du kan nøjes med at ringe til dine gode venner eller tage familien under armen og gå ud i dit lokalområde og ryd op.

Hvis du gerne vil samle flere fra dit lokalområde, din sportsforening eller andre, kan du vælge at oprette en Facebook begivenhed. Du kan vælge at lave det som et lukket event for dem du kender eller som et åbent event, som alle kan tilmelde sig.

For at sikre lokal forankring og opbakning, kan du også overveje, at I tage fat i jeres kommune, de lokale skoler og sportsforeninger og invitere dem med, ligesom du kan orientere de lokale medier om arrangementet. Endelig er du selvfølgelig meget velkommen til at orientere Plastic Change om dit/jeres arrangement, så vi kan dele informationen på vores sociale medier.

Du kan fortælle om dit initiativ til: wcd@plasticchange.org.

For virksomheder

En del virksomheder tager også del i World Cleanup Day og benytter anledningen til at engagere medarbejdere og kunder – enten på selve dagen eller i ugen op til World Cleanup Day.

Hvis I ønsker at være en del af dagen, kan I lave et oprydningsarrangement for medarbejdere, kunder, leverandører eller lokalområdet. I behøver ikke tilmelde eller registrere jeres event, og det er dermed helt op til jer at beslutte, hvordan I vil tage del i begivenheden.

Såfremt I opretter et event eller deltager på anden vis, er I selvfølgelig meget velkommen til at orientere Plastic Change om jeres arrangement, så vi kan dele informationen på vores sociale medier.

I kan sende oplysninger om jeres initiativ til: wcd@plasticchange.org.