Igen i år rydder hele verden op på World Cleanup Day

World Cleanup Day d. 16. september 2023. Du er sammen i et globalt, handlekraftigt fællesskab for en renere verden

Sidste år deltog flere end 15 millioner mennesker fra 190 lande, hvilket gjorde dagen til verdens største civile begivenhed. Det bliver simpelthen ikke større. Tilsammen blev der samlet minimum 60.000 tons affald. I Danmark bliver det 6. år, at verdens største civile aktion finder sted, og selvfølgelig skal det finde sted tværs over hele landet.

Besøg vores hjemmeside www.worldcleanupday.dk for mere viden

Her kan du registrere din oprydning, finde andre oprydninger i hele landet, finde informationer og guides til hvordan du kan komme i gang og meget mere. ALT hvad du skal bruge for at komme igang.

Udover at DU er med til at gøre den danske natur til et renere, smukkere sted, så husk på at lige akkurat samme tidspunkt et hvilket som helst andet sted i verden, er der en anden der gør det samme. Vi er nemlig millioner af mennesker – naturelskere – der deltager i World Cleanup Day på samme tid. Der er intet lignende globalt civilt fællesskab i denne størrelsesorden, så World Cleanup Day er helt UNIK.

For hver plastikpose der bliver ryddet op, fjernes der ca. 20 gram plastik fra vores dyrebare natur. Det lyder måske ikke af meget, men hvis 5% af den danske befolkning fjerner blot én plastikpose hver, fjerner vi allerede 5,7 ton plastikaffald fra naturen.

Hvad gør Plastic Change på dagen?

Let’s Do It, World som er står bag World Cleanup Day-begivenheden, udvælger én organisation i hvert land til at være landekoordinator. Den ærefulde rolle har vi fået, og det er således vores ansvar at få dig og dine kære med os på vognen, samtidig med at vi skal indsamle data om hvor mange, der deltager og hvor mange kilo, der tilsammen indsamles i Danmark.

Derudover står Plastic Change i spidsen for at udarbejde en Brand Audit – et såkaldt Producent Tjek – hvor vi identificerer og kortlægger producenterne og virksomhederne bag indsamlet affald fra hele Danmark. Formålet er at tydeliggøre at virksomheder og producenter af plastik også har et stort ansvar i at forhindre at plastik ender i naturen.

For virksomheder

En del virksomheder tager også del i World Cleanup Day og benytter anledningen til at engagere medarbejdere og kunder – enten på selve dagen eller i ugen op til World Cleanup Day.

Hvis I ønsker at være en del af dagen, kan I lave et oprydningsarrangement for medarbejdere, kunder, leverandører eller lokalområdet.

Såfremt I opretter et event eller deltager på anden vis, er I selvfølgelig meget velkommen til at orientere Plastic Change om jeres arrangement, så vi kan dele informationen på vores sociale medier.

I kan sende oplysninger om jeres initiativ til: wcd@plasticchange.org.