Henrik Beha Pedersen

Email: hbp@plasticchange.org

Tlf.: +4522881615

Henrik er grundlægger af Plastic Change. Uddannet miljøbiolog med speciale i kemikaliers cocktaileffekter. Miljøet og særligt toksiske effekter af kemikalier har i mange år været drivkraften i Henriks arbejde, hvor han har været campaigner og senere daglig leder af miljøorganisationen Greenpeace i Danmark.

Arbejdet har omfattet afsløring af ulovlig eksport af elektronik til Afrika, ulovligt fiskeri i Kattegat og indførelsen af princippet om substitution med sikre kemikalier i EU’s kemikalielov REACH. Dette har givet et omfattende netværk indenfor miljøområdet, i forskningsverden, i medierne og blandt politikerne i Danmark og EU. Henrik er mangeårigt medlem af Det Økologiske Råd og sidder i styregruppen for NGO-leder uddannelsen. Henrik er i øvrigt kaptajn på jordomsejleren Christianshavn.

Alexander Holm

Alexander Holm er biolog med speciale i naturbeskyttelse, og manden bag mediet og den populære podcast Den Dyriske Time.

Han er forperson og medstifter af Arternes Forening, vært på Det billige skidt med Holm og Klein, foredragsholder – og klummeskribent hos Altinget, Biologiforbundet og Politiken. 

Karen Lorenzen

Karen har stor erfaring med politik, kommunikation og strategi. Hun har tidligere arbejdet som kontorchef i ministerier og styrelser og kender derfor til beslutningsprocesserne på og omkring Christiansborg. Siden 2015 har hun været direktør i forandringskonsulenthuset Operate. Her løser hun opgaver for offentlige kunder, virksomheder og organisationer.

Karen har stærke kompetencer inden for forandringskommunikation, public affairs og kampagnearbejde. De seneste 10 år har hun yderligere været involveret i en række bestyrelser indenfor miljø-, fødevare- og sundhedsområdet, bl.a. Bocuse d’Or, Fair Trade, Dansk Gastronomi Union og Kræftens Bekæmpelse.

Nynne Bjerre Christensen

Nynne er journalist, uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole 1999, med en MA i European Studies fra King’s College London i 2003. Hun har arbejdet som freelancer i en årrække for blandt andet Månedsbladet PRESS, Europa Kommissionen og Berlingske Tidende, sideløbende med reportagerejser til konflikt- og post-konfliktområder som Libanon, Sri Lanka og den kurdiske del af Tyrkiet.

I 12 år – fra 2005 til 2017 – var hun vært på DR2 nyhedsmagasin Deadline 22:30. Hun har kørt i en kassevogn fra København til Rødehavet og retur og har på tre ekspeditioner til Nordøstgrønland forsøgt at finde den forsvundne polarforsker Ludvig Mylius-Erichsen, indtil videre uden held. I dag er hun selvstændig freelancejournalist, bla. på DR P1. Medlem af Kvindelige Danske Eventyrere og Publicistklubbens bestyrelse.

Mikkel Klougart

Mikkel har fulgt Plastic Change gennem en årrække i kraft af sit virke som programchef i Velux Fonden, hvor han var ansvarlig for fondens uddelinger til miljøområdet, og var med til at etablere den statslige grønne fond, Fornyelsesfonden, i 2010.

Mikkel er i dag ansvarlig for at sikre og udvikle den engelske tænketank Planet Trackers fortsatte fondsfinansiering. Mikkel har et bredt netværk blandt danske og internationale miljø- og klimafonde, og har desuden en solid viden om plastikdagsordenen.