Vi er en dansk miljøorganisation med et ambitiøst internationalt sigte

Plastic Change arbejder hårdt med at knække den stigende kurve over plastikspild. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genbrugt eller destrueret. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.

Vi arbejder for at reducere vores enorme plastikproduktion ved blandt andet at eliminere unødvendig engangsplastik fra vores produkter, ved at sætte bedre rammer for hvordan vi designer produkter til mere genbrug, og det plastik vi ikke kan genbruge, skal vi kunne genanvende. Vi arbejder både på politisk niveau, sammen med befolkningen, i samarbejde med innovationspartnere, på internationalt niveau, sammen med forskere og med at uddanne vores fremtidige generationer om problemet.

Plastic Change består af et fast dedikeret team og en række uundværlige frivillige kræfter. Alle yder en stor, uvurderlig og professionel indsats for, at organisationen kan gennemføre sine ambitioner om at knække kurven for plastikproduktion og hermed plastikforurening.

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Plastic Change

Islands Brygge 39, 2300 København S
Mail: info@plasticchange.org
Tlf: +45 42 66 72 46

Telefontid:
Mandag – Fredag,
10:00 – 15:00

Vision og mission

Baggrund

Plastikforureningen truer fødevaregrundlaget i havet. Hvert år ender mellem 8-12 millioner ton plastik i verdenshavene. Hvis vi ikke gør noget, vil der i 2025 være ét ton plastik i havet for hver tre tons fisk.

Vores vision

Plastic Change arbejder mod at fremtidige generationer skal kunne leve i et affaldsfrit samfund og ernære sig af et miljø uden plastikforurening i en fremtid, hvor plastikproduktion er bæredygtigt.

Vores mission

Plastic Change skaber handling – lokalt, nationalt og globalt, der leder frem til opfyldelse af vores vision. Det sker gennem engagement af Plastic Changer bevægelsen, politisk arbejde, internationale arbejde, formidling og løsninger til den stigende plastikproduktion og plastikspild – over for og i samarbejde med befolkning, erhvervsliv og politikere.

Sådan opstod miljøorganisationen Plastic Change

Plastic Change blev grundlagt i april 2014. Initiativet til at stifte miljøorganisationen Plastic Change blev taget af miljøbiolog Henrik Beha Pedersen i samarbejde med en række frivillige kræfter. Organisationen blev stiftet som en forening hjemme i Henriks dagligstue i Hellerup, hvor den holdt til de første år. Derefter flyttede kontoret og de frivillige medarbejdere ned i formandens kælder. Først i 2017 lykkedes det ved hjælp af fondsbevillinger at få råd til løn til en håndfuld medarbejdere og husleje i rigtige kontorlokaler.

Baggrunden for at Plastic Change blev grundlagt er, at vi lever i en plastikkrise. I ly af de altoverskyggende klimaforandringer, der med rette har krævet verdens opmærksomhed, er vores problem med plastik vokset og vokset, så det idag kan fremstå som en uoverskuelig udfordring. Vi har haft en forbrugsfest med plast og nu kommer tømmermændene. Det meste af den plast, vi har udledt til naturen, siden vi begyndte at anvende materialet, er stadig at finde derude. Lige så anvendeligt materialet er på grund af sin styrke og holdbarhed, lige så problematisk er materialet, når det ender i naturen.

“Plastik definerer vores kultur. Vi må ikke lade den definere vores fremtid”
(Henrik Beha Pedersen, 2014)

Baggrunden for stiftelsen af Plastic Change var erkendelsen af, at plastik definerer vores kultur, men vi må ikke lade den definere vores fremtid! I ly af de altoverskyggende klimaforandringer, der med rette har krævet verdens opmærksomhed, er vores problem med plastik vokset og vokset, så det er endt med at fremstå som en uoverskuelig udfordring. Vi har haft en forbrugsfest med plast, og så kom tømmermændene.

Det meste af den plast, vi har udledt til naturen, siden vi begyndte at anvende materialet, er stadig at finde derude. Lige så anvendeligt materialet er på grund af sin styrke og holdbarhed, lige så problematisk er materialet, når det ender i naturen.

I dag er en lang række af planetens miljøer plastificerede. Vi finder plast på de dybeste steder i havet, i havfugle, fisk, muslinger og plankton og sågar i honning, vin og øl. Plasten kommer tilbage til os mennesker i vores kost. En boomerang af vores produktionsmønster, der kræver et svar.

Plastic Change skal være en del af løsningen.