Vi er en dansk miljøorganisation med en ambitiøs dagsorden

Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor og plastikforurening er at finde overalt, der udgør en større og større trussel for vores natur- og havmiljø, økosystemer samt for klimaet og menneskers sundhed.

Vi arbejder for at reducere den stigende plastikproduktion ved blandt andet at eliminere unødvendig engangsplastik, ved at sætte bedre rammer for hvordan vi designer produkter til mere genbrug, og det plastik vi ikke kan genbruge, skal vi kunne genanvende. Vi arbejder både politisk, samarbejder med innovatitive industriaktører om konkrete løsninger og vi oplyser befolkningen om konsekvenserne ved plastikforurening samt det vi mener der skal til for at løse plastikkrisen. Plastik er en grænseløs problematik og derfor er vi internationale og sikrer herigennem at de globale løsninger når frem til Danmark og omvendt.

Plastic Change består af et fast dedikeret team samt uundværlige plastic changers over hele landet, der hver dag er med til at sætte fokus på plastikforureningen og hver især bidrager til en verden uden plastikforurening.

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Plastic Change

Islands Brygge 39, 2300 København S
Mail: info@plasticchange.org
Tlf: +45 42 66 72 46

Telefontid:
Mandag – Fredag,
10:00 – 15:00

Vision og mission

Baggrund

Plastikforureningen truer fødevaregrundlaget i havet. Hvert år ender mellem 8-12 millioner ton plastik i verdenshavene. Hvis vi ikke gør noget for at ændre den måde, vi bruger plastik på nu vil plastikforureningen i verdenshavene være tredoblet om blot 20 år.

Vores vision

Plastic Changes vision er et affaldsfrit samfund.

Visionen handler ikke kun om plastik, men plastik er blevet et symbol på vores engangskultur. Derfor arbejder vi for et samfund, hvor alle ressourcer bruges optimalt i lukkede cirkulære systemer. Et samfund, hvor vi har gjort op med engangskulturen og etableret bæredygtige systemer, hvor vi kan bruge vores produkter, emballager og materialer igen og igen. Et affaldsfrit samfund er på den måde både et middel og samtidig et mål.

Vores mission

Vi vil arbejde for en verden uden plastikforurening.

Det gør vi ved at fokusere på løsninger, der reducerer produktion og forbrug af plastik til gavn for både miljø, klima og sundhed. Da plastikforurening er en global og grænseløs problemstilling er vi desuden engagerede internationalt som FN observatør, i vores samarbejde med Ellen MacArthur Foundation og ikke mindst i den globale bevægelse BreakFreeFromPlastic, hvor Plastic Change sidder i styregruppen. Vores internationale engagement sikrer, at de globale løsninger når frem til Danmark og omvendt.

Sådan opstod miljøorganisationen Plastic Change

Plastic Change blev grundlagt i april 2014. Initiativet til at stifte miljøorganisationen Plastic Change blev taget af miljøbiolog Henrik Beha Pedersen i samarbejde med en række frivillige kræfter. Organisationen blev stiftet som en forening hjemme i Henriks dagligstue i Hellerup, hvor den holdt til de første år. Derefter flyttede kontoret og de frivillige medarbejdere ned i formandens kælder. Først i 2017 lykkedes det ved hjælp af fondsbevillinger at få råd til løn til en håndfuld medarbejdere og husleje i rigtige kontorlokaler.

Baggrunden for at Plastic Change blev grundlagt er, at vi lever i en plastikkrise. I ly af de altoverskyggende klimaforandringer, der med rette har krævet verdens opmærksomhed, er vores problem med plastik vokset og vokset, så det idag kan fremstå som en uoverskuelig udfordring. Vi har haft en forbrugsfest med plast og nu kommer tømmermændene. Det meste af den plast, vi har udledt til naturen, siden vi begyndte at anvende materialet, er stadig at finde derude. Lige så anvendeligt materialet er på grund af sin styrke og holdbarhed, lige så problematisk er materialet, når det ender i naturen.

“Plastik definerer vores kultur. Vi må ikke lade den definere vores fremtid”
(Henrik Beha Pedersen, 2014)

Baggrunden for stiftelsen af Plastic Change var erkendelsen af, at plastik definerer vores kultur, men vi må ikke lade den definere vores fremtid! I ly af de altoverskyggende klimaforandringer, der med rette har krævet verdens opmærksomhed, er vores problem med plastik vokset og vokset, så det er endt med at fremstå som en uoverskuelig udfordring. Vi har haft en forbrugsfest med plast, og så kom tømmermændene.

Det meste af den plast, vi har udledt til naturen, siden vi begyndte at anvende materialet, er stadig at finde derude. Lige så anvendeligt materialet er på grund af sin styrke og holdbarhed, lige så problematisk er materialet, når det ender i naturen.

I dag er en lang række af planetens miljøer plastificerede. Vi finder plast på de dybeste steder i havet, i havfugle, fisk, muslinger og plankton og sågar i honning, vin og øl. Plasten kommer tilbage til os mennesker i vores kost. En boomerang af vores produktionsmønster, der kræver et svar.

Plastic Change skal være en del af løsningen.