19. september inviteres alle til at rydde op sammen med resten af verden

Alle der deltager til World Cleanup Day er en del af noget større. Sidste år deltog 180 lande og mere end 21 millioner mennesker i World Cleanup Day. I Danmark var vi op imod 10.000 danskere, der sammen fik samlet min. 11,5 tons affald på bare få timer.

ALLE ER INVITERET! Hvordan du vil være med til World Cleanup Day, er helt op til dig. Du kan vælge at rydde op alene, sammen med dine nærmeste, arrangere din egen oprydning for andre eller tilslutte dig de mange offentlige oprydninger som både privatpersoner eller virksomheder stabler på benene på dagen.

HAR DU ALLEREDE RYDDET OP?

Vi vil ikke kun rydde op

Hvor mange, der deltager og hvor mange kilo, der bliver samlet op fra hver enkelt oprydning skal registreres efter dagen. Plastic Change er landekoordinator for Danmark, og sammen med alle landekoordinatorer fra alle hjørner i verden, viser vi i fællesskab at vi vil gøre mere ved den stigende plastikforurening, når vi laver disse optællinger. De skal nemlig alle bruges i den politiske kamp og i arbejdet med virksomheder tværs over hele verden. Derfor opfordrer vi alle til at registrere deres oprydning i ovenstående boks, så vi har overblik over hvor mange oprydninger der findes, og så du nemmere kan registrere dine optællinger.

I år sætter vi, sammen med blandt andet Miljøministeriet og Skodbevægelsen, ekstra fokus på cigaretskodder, da skodder er det, vi finder allermest af langs europæiske strande og kyster. Hvad mange måske heller ikke ved er, at der er plastik i cigaretfiltre. Så alle steder hvor du finder et cigaretskod, finder du også et stykke plastik, som er hundredevis af år om at nedbryde til mikroplastik og ødelægge den smukke natur. Vi opfordrer alle til at gøre lidt ekstra for at fokusere på disse små naturfjender, og hvis du tæller dem eller vejer hvor mange du har samlet ind, er vi meget interesserede i at vide hvor meget I har fundet (sammen med de øvrige optællinger).

Hvordan vil du være med?

Hvis du vil afholde en affaldsindsamling, så opfordrer vi dig at registrere din oprydning hos Plastic Change, så du kan indgå i de nationale optællinger.
Find link til registrering længere oppe på siden eller ved at hente informationspakke nedenfor.

For virksomheder / Foreningsliv

Vil I afholde en oprydning for jeres medarbejdere / medlemmer?

Hent vores informationspakke for virksomheder og foreninger, så I kan gå direkte igang:

For privatpersoner

Overvejer du at organisere en affaldsindsamling?

Få alt hvad du skal bruge i vores informationspakke til privatpersoner, så du kan gå direkte igang:

Deltag i andres oprydning

Find og tilslut dig en eksisterende oprydning?

Vi samarbejder også med andre NGO’er

Der bliver lagt mange timer og kræfter i at få World Cleanup Day til at blive større og større – og det vil vi gerne takke andre NGO’er for, som også hjælper med at forstærke dagen herhjemme i Danmark i år.