Plastic Changer

Kunst

Brug kunsten til at skabe engagement om plastik sagen

Der er mange måder, hvorpå man kan benytte sig af kunsten som et kommunikativt værktøj. Det kan være en effektiv måde at sætte tanker i gang og starte spændende samtaler om vores forbrug af plastik.

Plastikkunst galleri

Arranger et plastikkunst-galleri på et offentligt område eller på institutioner såsom skoler og fritidsklubber. Der er efterhånden mange kunstnere, som vælger at sætte fokus på plastikforureningen gennem deres værker – tag kontakt til én og spørg, om de kunne have lyst til at udstille nogle af deres værker. Invitér også kunstneren til at komme og fortælle om deres værker.

Eller hvad med at lave jeres eget?

Afhold en workshop, hvor I laver kunst ud af plastikaffald. Brug plastikaffald indsamlet fra naturen eller jeres egne husstande til at lave sjove og spændende plastik figurer. Udstil de færdige produkter et sted, hvor mange vil se dem, og afhold eventuelt en konkurrence, hvor alle deltagere sammen kårer det bedste skraldekunstværk.

Til Plastic Change’s Julestue havde Plastic Changeren Rikke medbragt plastikaffald fra Vestkysten, som blev brugt til at lave kunst med.

Få inspiration fra andre Plastic Changers…

Med sin skodkunst ønsker Plastic Changeren Bodil Fosgaard at sætte tanker i gang hos de travle forbipasserende i byen. Med hendes skodværker ønsker hun at sætte fokus på den miljøforurening, cigaretskod bidrager til. Cigaretskod er nemlig en af de største kilder til henfalden plastikskrald. Bodil indsamler skodder og laver forskellige budskaber og billeder ud af dem. Kunstværkerne er ikke til at undgå, og de er dermed vigtige påmindelser om, at cigaretskod også er plastikforurening, og at man derfor skal huske at smide sit cigaretskod i skraldespanden – ligesom alt andet skrald. Følg Bodil Fosgaard og hendes tankevækkende kunstværker

Lise Vestergaards kunstserie “Don’t Waste It” fortæller historien om vores forhold til plastik. Gennem hendes værker sætter kunstneren Lise fokus på, at vi skal bruge plastik langt mere fornuftigt og ophøre overforbruget af unødvendige plastikprodukter.

Udstillingen var iøvrigt en vandreudstilling i en periode, der kunne lejes til restauranter, lobby’er, foreningshuse, arbejdspladser osv. På den måde kom budskabet rundt til mange mennesker på en kunstnerisk måde.

Historien om Plastella er en historie om en anderledes oprydning. Da Bente Jungquist lærte om, hvordan plastik i havene har fatale konsekvenser for utallige havdyr, besluttede hun sig for at skabe et projekt, som kunne være med til at sætte fokus på plastikproblematikken i sin lokale by, Hirtshals. Hun ønskede samtidigt at gøre indsamling af plastik sjovt, specielt for børn, og æstetisk flot i bybilledet. Det mundede ud i affaldsfisken Plastella. Plastella fungerer som en “skraldespand”, hvori man kan aflevere indsamlet plastikaffald fra naturen. Bente håber, at Plastella kan være med til at motivere folk i Hirtshals til at samle plastikskrald ind samt gøre opmærksom på vores overforbrug og produktion af plastik.

Plastic Changerne David og Rasmus fra Siiku Studio laver kunst. Og de laver rigtig sej kunst. De var blandt andet på Folkemødet Mors i august 2019, hvor de i samarbejde med Plastic Change og GreenKayak lavede interaktiv, LED-lysende plastikkunst sammen med folkemødets gæster. Affaldet var fundet fra de Københavnske kanaler og blev brugt til at lave lysende plastikhavdyr. Der var rum til at snakke om plastikforurening, om løsninger og ikke mindst at være kreativ.

Plastic Changeren Rikke samler plastik fra danske strande langs vesthavskysten og bruger det til at lave en krea-stue, hvor man kan komme og lave sin egen plastikkunst. Det fungerer rigtig godt både til børn og voksne. Det eneste, du skal bruge, er limpistoler og en masse plastikskrald. Samtidig er det en rigtig god anledning til at tale om, hvad det er for noget affald, man finder ude i naturen.

Ressourcer

Vores brand guide informerer dig om, hvordan du kan bruge vores logo, og hvordan vi forholder os til plastik i Plastic Change. Brug denne som en rettesnor i dine aktiviteter.