Filmen som de globale plastikgiganter ikke ønsker at du ser

Plastic Change inviterer nu til ekstravisning af den nye dokumentarfilm’ The Story of Plastic’, som havde verdenspremiere på Jordens Dag – se den i vores online biograf fra fredag den 8. maj.

Vi kender alle til plastikkrisen, og vi bliver dagligt mindet om den. Men vidste du, at plastik er et problem længe før, det ender i naturen og i havet? Faktisk starter det allerede, når olien og gassen forlader brøndhovedet, og det bliver ved med at være et problem i hvert eneste trin på vejen.

Men historien om plastik har gennem årtier været kontrolleret af olie- og gasindustrien og producenter, der bevidst har fokuseret på fortællingen om genanvendelse af plastikaffald. Samtidig hermed har man systematisk skubbet mere og mere plastik ud på markedet, som verden hverken kan håndtere eller omsætte til noget meningsfyldt – mens forbrugerens mangelfulde affaldshåndtering blevet gjort til syndebuk for plastikkrisen.

I modsætning til nogen anden dokumentar om plastikforurening, får du i ‘The Story of Plastic’ en sammenhængende fortælling om hele plastikkens livscyklus og de massive miljøproblemer og menneskerettighedskrænkelser, der følger med den.

Plastic Change inviterer dig til ekstravisning i vores egen virtuelle biograf fredag d. 8. maj fra kl. 15:00, hvor du kan se dokumentaren ‘The Story of Plastic’ helt gratis. Det eneste du skal gøre for at sikre din gratis billet, er at udfylde formularen med din e-mail herunder. Men skynd dig, da der er begrænsede pladser.

‘The Story of Plastic’ havde verdenspremiere på Jordens Dag den 22. april i 134 lande på Discovery Channel.

Trailer for ‘The Story Of Plastic’

Læs mere om The Story Of Plastic og om vores mission.

Værd at vide

Når du udfylder formularen ovenover på siden, vil du efter kort tid modtage en bekræftelse på, at du har sikret dig billet. Den 8. maj vil du modtage en mail med et streaminglink til filmen, som kan ses fra kl. 15.00. Filmen kan streames frem til mandag den 11. maj kl. 23.59.

Visningen af filmen er gratis og fuldt ud lovligt, og sker i samarbejde med vores internationale partner Break Free From Plastic, hvor Plastic Change er styregruppemedlem. Break Free From Plastic-bevægelsen er er én af hovedaktørerne bag filmen.

Dit link til filmvisningen er personligt, og må ikke videregives til andre. Vores virtuelle biograf har begrænset antal pladser ud fra det antal tilmeldinger vi får, og hvis du deler linket med nogen, vil de tage din plads. Hvis du ønsker, at dine venner eller familie skal se filmen, opfordrer vi i stedet til at dele linket til denne side, så de selv kan skrive sig op til at modtage deres egen billet.

Filmen kan streames fra fredag den 8. maj kl. 15.00 og frem til mandag den 11. maj kl. 23.59. Vi anbefaler, at du ser filmen inden mandag, så du samtidig kan deltage i vores Q&A om filmen mandag kl. 19.00 på vores Facebook-side.

Hvis du var skrevet op til at se filmen til vores premiere 22. april, og ønsker at få adgang til ekstravisningen, bedes du sende en mail til vores indbakke. Så sørger vi for, at du kommer på listen til den nye visning.

Jeg får en besked om, at min browser ikke er understøttet eller er forældet:

Ikke alle browsere er understøttet af Indee.tv. For at opnå det bedste resultat, anbefaler Indee.tv at benytte en opdateret version af én af følgende browsere:

Firefox
Chrome
Microsoft Edge
Safari

Jeg kan ikke caste filmen fra min Chromecast eller Apple Tv

Vi har fået flere henvendelser om, at der er problemer med at caste filmen fra telefonen. Derfor at anbefaler vi i stedet at caste filmen til fjernsynet via en computer. Hvis du stadig oplever problemer, foreslår vi at tilkoble computeren til fjernsynet via HDMI-kabel, hvis det haves.

Filmen er også tilgængelig for køb og leje på Amazon.

Hvad gør vi i Plastic Change?

I Plastic Change er vores arbejde både forankret i Danmark, og på EU- og globalt niveau. Plastikforurening er nemlig en grænseløs problematik, der kræver international handling.

Udover at have FN-observatørstatus, der giver os adgang til vigtige miljøforhandlinger, er Plastic Change styregruppemedlem i Break Free From Plastic-bevægelsen, hvor vi er med til at sætte retningen for mere end 1800 internationale miljøorganisationer. Flere af medlemmerne møder du undervejs i The Story of Plastic, da filmen er vokset ud af selvsamme bevægelse.

Vores fælles mål er:

  • At knække kurven for produktion af plastikemballager og andre engangsplastikprodukter i 2025, som første skridt mod at elimere al unødvendig anvendelse af engangsplastik i forbrugerprodukter i 2035.

  • At påvirke en øjeblikkelig afmatning af plastikproduktionen og udbygningen af nye og overflødige produktionsfaciliteter, samt at vi får nedbragt udledningen af plastik til miljøet (især i lande, der er mest sårbare over for forurening).

  • At styrke og udvide den globale folkelige bevægelse, der siger fra overfor unødvendig engangsplastik-emballage og affald, og som omfavner principperne om det affaldsfrie samfund, så vi kan bremse plastikspild og plastikforurening.