Formidling

Plastikforurening: Undervisningsmateriale du kan bruge derhjemme

Tiden lige nu er speciel for mange, og mange er nødt til at affinde sig med en ny hverdag derhjemme, nu hvor skolerne er lukket. Derfor får du her nogle gratis undervisningsmaterialer, som Plastic Change har udviklet til folkeskole- og gymnasieklasser.

Plastic Change ser det som en vigtig opgave at give kommende generationer de bedste forudsætninger for at begå sig i en foranderlig verden, så de har mulighed for at blive aktive medskabere af en grønnere og mere bæredygtig fremtid. Derfor har vi udarbejdet gratis undervisningsmateriale til folkeskole- og gymnasieelever, der har til formål at oplyse, uddanne og engagere fremtidige generationer i forhold til den stigende plastikforurening.

Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i plastikforureningens konsekvenser, men også konkrete løsninger herpå, hvor eleverne lærer at mestre forbrug og livsstil inden for naturens bæreevne.

5.-6. klasse

Plastikhelteskolen

Undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’ er udviklet af Plastic Change, Rådet for Grøn Omstilling og Plastindustrien. Materialet er beregnet til faget natur/teknologi til 5.-6. klasser, og består af tekst, film, øvelser og en lærervejledning.

Formålet med dette undervisningsmateriale er at skabe kritisk refleksion og bevidst handling hos eleverne på baggrund af et konkret samfundsmæssigt og teknologisk eksempel, nemlig produktionen af plastik og forbruget af plastik. Eleverne bliver klogere på, hvordan vi hver især kan tage ansvar og gøre en forskel for miljøet – alene ved at handle anderledes og lære, at der findes alternativer til ’brug og smid væk’-kulturen.

7.-9. klasse

Plastik på Tværs

Plastic Change og Aarhus Universitet har i samarbejde udviklet det spændende forløb ‘Plastik på Tværs’, som er målrettet de ældre klasser i folkeskolen, i fagene biologi geografi og fysik/kemi.

Forløbet er fyldt med spændende tekster, illustrative videoer, links til relevante hjemmesider, sjove eksperimenter, øvelsesvejledninger og meget mere. Der er med andre ord rig mulighed for at få plastik på skemaet og blive en rigtig plastiknørd.

Gymnasieklasser

En Verden af Plastik

‘En Verden af Plastik’ består af to sæt faglige stærke og engagerende undervisningsforløb, der sætter fokus på den kæmpestore udfordring, som den stærkt stigende plastikforurening er. I forløbet lærer eleverne om plastikforurening af verdenshavene, og arbejder hands-on med problematikken gennem film og øvelser.

Andre undervisningsmaterialer

Plastikskolen

Korte 1-minuts-film om plastik og plastikforurening.

Se filmene her

Plastiksuppe forude!

Rejs med Plastic Change ind i hjertet af verdens største plastiksuppe.

Se filmen her

TEDtalk om engangsplastik

Henrik Beha Pedersen fortæller i en TEDx i Kina fra oktober 2018 – “My Bottle for Life” – om, hvorfor vi bør reducere og genbruge vores plastikressourcer i langt højere grad end hvad vi gør idag.

Se filmen her