Undervisning

Undervisningsmateriale til 5.-6. klasser: Plastikhelteskolen

MØD PLASTIKHELTEN HENNING I UNDERVISNINGSMATERIALET ‘PLASTIKHELTESKOLEN’

Undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’ er udviklet af Plastic Change, Det Økologiske Råd samt Plastindustrien, som en del af projektet Plastfrit hav. Materialet er beregnet til faget natur/teknologi til 5.-6. klasser, og består af tekst, film, øvelser og en lærervejledning.

Formålet med dette undervisningsmateriale er at skabe kritisk refleksion og bevidst handling hos eleverne på baggrund af et konkret samfundsmæssigt og teknologisk eksempel, nemlig produktionen af plastik og forbruget af plastik. Eleverne bliver klogere på, hvordan vi hver især kan tage ansvar og gøre en forskel for miljøet – alene ved at handle anderledes og lære, at der findes alternativer til ’brug og smid væk’-kulturen.

FIND MATERIALET TIL PLASTIKHELTESKOLEN:

1. Tekster

2. Øvelser

3. Lærervejledning

4. Film

Mød Super-YouTuberen Plastikhelten Henning i disse to film, der handler om plastikforurening. Den første film handler om omfanget og konsekvenserne ved plastikforurening. Den anden film handler om løsninger til hvad du selv kan gøre i din hverdag, for at bekæmpe plastikforurening. Se filmene her, eller du kan finde filmene på vores YouTube-kanal:

Mød os, når vi kommer ud og fortæller om Plastikhelteskolen

Julie fra Plastic Change, som har udviklet det skriftlige undervisningsmateriale, kommer rundt i Danmark og fortæller om Plastikhelteskolen og Plastikhelten Henning. Mød hende når vi blandt andet besøger:

Århus festuge 6.-7. september 2019 i samarbejde med DR Ramasjang
Festival for Verdensmålene på Frederiksberg 13. september 2019 kl. kl. 9-19
Big Bang Konference i Odense 18.-19. marts 2020
Allerød Funcup – sportsstævne i november for 5000 børn fra 1.-9. klasse

Andre forløb om plastik til folkeskolen

Der findes flere forskellige materialer til folkeskolen, omhandlende plastikforurening, produceret af andre. Her er et par gode eksempler:

Plastik på Tværs udviklet af Aarhus Universitet i samarbejde med Plastic Change til 7.-9.klasser.

Hvis du som lærer ønsker at lave et undervisningsforløb omkring affald i havet, herunder plastikaffald, har EU-projektet ”Marlisco” udviklet et frit tilgængeligt undervisningsmateriale. Du vælger det ønskede sprog, når du er inde på siden.

Københavns Kommune har udviklet et undervisningskompendie om plastikforurening i samarbejde med DR.

Norden i Skolen, har udviklet et online materiale om plastikforurening til udskolingen.