Artikler

Vi drikker stadig postevand

Selv om der er fundet mikroplastik i prøver af dansk drikkevand, så drikker medarbejderne i Plastic Change stadig vand fra hanen. ”Vi skal jo have vand, og der er ikke foreløbigt noget, der peger på, at det er farligt at drikke vand. Og i hvert fald nytter det ikke noget at gå over til flaskevand, for en tidligere undersøgelse foretaget for DR har vist, at der også er mikroplastik i vand på flaske,” siger direktør i Plastic Change, Henrik Beha Pedersen.

Så vidt han er orienteret, findes der ikke nogen effektiv metode, hvormed man kan filtrere sit vand for de bittesmå plastikpartikler. ”Men problemet skal heller ikke løses ved vandhanen, men ved kilden. Derfor er det vigtigt, at vi så hurtigt som muligt – eventuelt med hjælp fra udlandet – får lavet en landsdækkende undersøgelse af drikkevandet. Hvis der er plastik i vandet, skal må vi have undersøgt omfanget, typen af plastik, om det er sundhedsskadeligt, og hvor det stammer fra, så vi kan stoppe det”, fastslår Henrik Beha Pedersen.

Han mener, at det er vigtigt at få ansvaret væk fra forbrugerne, som ikke skal bekymre sig, hver gang, de drikker et glas vand, eller bakse med at filtrere vandet. ”Vi skal altså kunne drikke vores vand”, fastslår Henrik Beha Pedersen.