Nyheder

Verden samler sig om World Cleanup Day som aldrig før

I denne uge, lørdag d. 17 september, er der World Cleanup Day, hvor mennesker fra alle verdens lande rydder naturen ren for affald. Bliv inspireret af de mange fantastiske initiativer rundt om i verden.

Plastic Change er landekoordinator for World Cleanup Day i Danmark, og sammen med koordinatorer fra hele verden forsøger vi at engagere 5% af verdens befolkning til at være med. Store som små, unge som gamle gør hvad de kan, dér hvor de kan til World Cleanup Day.

Der er stadig tid til at organisere din egen oprydning i dit lokalsamfund. Inviter dine venner, familiemedlemmer og kolleger til at slutte sig til dig og dele den fælles mission om at skabe en affaldsfri verden.

Læs videre og bliv inspireret af hvad der sker i nogle af de andre lande rundt om i verden til World Cleanup Day.

Kirgisistan indfører fast national dato for “World Cleanup Day”

“Sadyr Zhaparov, præsidenten for Den Kirgisiske Republik, underskrev et dekret, der erklærer, at World Cleanup Day vil være planlagt i den nationale begivenhedskalender på statsniveau hver tredje lørdag i september og hver tredje lørdag i april. Det er et vigtigt skridt i handlingsplanen for 2023-2025 for at skabe effektiv infrastruktur til håndteringen af husholdningsaffald.”

Mexico er ved at slå Guinness rekord

Vi vil slå en Guinness-rekord for det største antal mennesker, der løber og samler affald i Mexico City, og håber på at nå ud til mere end 6 millioner mennesker,” sagde José Roberto García Palafox, lederen af Lets Do It Mexico.

Ukraine deltager i World Cleanup Day trods krigen

På grund af den igangværende krigssituation vil World Cleanup Day-formaterne i Ukraine variere afhængigt af geografisk placering og sikkerhed. Traditionel oprydning er kun tilladt på steder anbefalet af lokale kommuner, men alle vil kunne deltage med digital oprydning på et hvilket som helst passende sted og til enhver tid,” sagde Iuliia Markhel, lederen af Lets Do It Ukraine.

Oprydninger finder sted i alle 50 stater i USA

Steve Jewett, lederen af National Cleanup Day er meget håbefuld: “På grund af post-COVID-perioden indikerer tidlige reaktioner en øget interesse i at deltage i World Cleanup Day-oprydninger. Mange af vores partnere og sponsorer er meget begejstrede for at bruge vores kort og markedsføringen af National CleanUp Day for at vise deres lokaloprydninger.”

Hvad sker i Danmark?

Gør som tusindvis af andre, og tilmeld din egen oprydning til World Cleanup Day eller find en eksisterende oprydning i din by. Uanset om du vil alene ud og rydde op, tager din familie med under armen, eller vil arrangere en åben større oprydning kan du tilmelde dig, så den kan ses på kortet. Danskere i mere end 45 byer er med, og vi gør alt vi kan for at få prikker alle steder på kortet.

Vær med og lad os fylde kortet ud med prikker!