Artikler

The Wally Shop: Den affaldsfri leveringstjeneste, som bringer dine varer på cykel

Den lille amerikanske startup The Wally Shop har en stor vision: de ønsker at forhandle et bredt sortiment af fødevarer, skønheds- og husholdningsprodukter uden brug af engangsemballage, og samtidig levere det lige til døren – alt sammen på cykel.

Efter at Tamara Lim, grundlægger af The Wally Shop, påbegyndte en mere bæredygtig livsstil, indså hun, hvor vanskeligt det er at handle zero waste-dagligvarer i en hverdag, hvor tid ofte er en mangelvare. Indkøbsmulighederne hos de lokale supermarkeder og købmænd blev en barriere for den bæredygtige livsstil, hun netop havde startet, da størstedelen af de varer hun forbrugte, var pakket ind engangsplastik. Motivationen for at fremme det bæredygtige valg var det, der skulle blive startskuddet til The Wally Shop.

Sådan fungerer The Wally Shop

The Wally Shop er et koncept, hvor man kan bestille lokale, økologiske dagligvarer online. Indkøberne fra The Wally Shop aflægger herefter et visit hos landmands- og løsmarkeder for at hente de friske fødevarer, produkter eller husholdningsartikler, som leveres direkte til kunden selvsamme dag. The Wally Shop adskiller sig fra andre lignende zero waste leveringstjenester, da varerne leveres med benkræfter af virksomhedens medarbejdere.

Tamara Lin ved om nogen, at en bæredygtig livsstil er nøje forbundet med en adfærdsændring, hvilket kan være en af de største udfordringer ved omlægge til en mere bæredygtig livsstil. Derfor er bekvemmelighed drivkraften for, at det bæredygtige valg lettere kan træffes.

Du behøver ikke at bede forbrugeren om at ændre noget, for de er vant til at handle online.

Tamara Lin, stifter af The Wally Shop

Genbrugelige glasbeholdere og stofposer er blandt andet med til at erstatte de mange former for engangsemballage, der hyppigt bruges i forbindelse med levering af varer. Som kunde betaler man et depositum på 1 dollar for hver glasbeholder eller lignende, der returneres ved næste levering.

Genbrugelige beholdere fra The Wally Shop. Photo courtesy: The Wally Shop

På denne måde forbliver beholderne i et loop, hvor de bruges igen og igen. De tomme, genbrugelige beholdere afhentes ved næste levering, hvor The Wally Shop sørger for at rengøre og genbruge dem.

The Wally Shop har fået stor opbakning blandt forbrugerne i Brooklyn, og virksomheden ekspanderer nu til New York City, San Francisco, Seattle og Boston.