Nyheder

Plastic Change skifter navn og retter fokus mod papirindustrien

DISCLAIMER: Denne artikel er bragt som aprilsnar 1. april 2020.

Siden 2014 har den lille danske miljøorganisation Plastic Change arbejdet med dokumentation og løsninger til den stigende plastikforurening. Men ifølge selskabets strategiske direktør, Anne Aittomaki, er tiden er nu moden for et kursskifte for organisationen, der fremover skal beskæftige sig med problemstillinger i papir- og papindustrien under navnet Paper Change. Det sker som en reaktion på, at producenter i højere grad begynder at substituere plastik med andre ubæredygtige alternativer.

Plastic Change har hidtil haft særligt stort fokus på de negative miljømæssige konsekvenser ved det voksende overforbrug af engangsplastik, og offentlighedens store opmærksomhed på plastik har fået mange producenter og detailhandlen til at kigge mod andre engangs-alternativer til plastik, som f.eks. papir, pap eller træ. Men det er den helt forkerte retning, mener Anne Aittomaki.

Vi har hele tiden sagt, at vi ikke skal skifte engangsplastik ud med noget andet engangs-, men at vi i stedet skal helt væk fra engangsbrug og over mod gode, solide produkter, der kan bruges igen og igen. Vi må dog erkende, at vi som NGO ikke har været gode nok til at få sagt det højt. Derfor står vi nu med et nyt miljøproblem, og det vælger vi så at imødegå med et nyt fokus og navneskiftet til Paper Change, lyder det fra Anne Aittomaki.

Miljøorganisationen planlægger desuden at stifte datterselskaberne Leather Change og Krydsfiner Change, der skal fokusere på tøj- og byggeindustrien.

Hos Emballageforeningens Arbejdsgiver- og Brancheorganisation tager man dog NGO’ens udmeldinger om kursskifte med et gran salt. Og det skal du nok også gøre.

­­