Nyheder

Plastic Change i stærkt samarbejde med Carlsberg

Plastic Change har indgået et partnerskab med Carlsberg, hvor vi skal bidrage med viden om plastik, reduktion og genanvendelse.

Det sker samtidig med, at Carlsberg udskifter 6-pack holderen af plastik med en såkaldt Snap Pack, der kommer i handlen i Danmark til januar 2019. Det er første led i Carlsbergs nye bæredygtighedsprogram, og skal reducere bryggeriets samlede globale plastikforbrug med 1200 tons om året eller det, der svarer til 24.000 danske husholdningers forbrug af plastik. Den nye holder består af en hank og nogle limklatter, der holder dåserne sammen.

“Vi har indledt et strategisk partnerskab med Carlsberg, fordi vi ser nogle spændende muligheder for i fællesskab at udvikle nye løsninger inden for emballage, der kan være med til at reducere den stigende plastikforurening. Vi ser Snap Pack som et rigtig godt eksempel på en løsning, som fører til en væsentlig reduktion af plastikemballage”

siger stifter af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen.

Han håber, at vi med partnerskabet kan bidrage til endnu flere og endnu mere ambitiøse initiativer, der skal mindske plastikspild hos Carlsberg i de kommende år. Blandt andet skal vi have sikret, at Snap Packens limklatter ikke havner i naturen, for så har vi bare skabt en nyt problem.