Nyheder

Nu kommer stofposen til grønt og frugt

En gennemsigtig stofpose til grønt og frugt, som du kan bruge igen og igen. Det er dagligvarekæden Lidls nye opfindelse, som vil blive introduceret i butikkerne i starten af det nye år.

“Det er en smart og simpel løsning på, hvordan vi kan holde styr på vores æbler og kartofler, uden at skulle ty til de tynde engangsposer, der ikke kan bruges til noget som helst bagefter,” erklærer direktør i Plastic Change, Henrik Beha Pedersen, der håber, at forbrugerne vil tage imod de nye grøntposer.

Han håber også, at indførelsen af genbrugsposer, vil medføre et forbud mod de tynde poser, som af en eller anden grund ikke er omfattet af forbuddet i regeringens nye plasthandlingsplan. ”Jeg kan ikke se, hvad der skulle stå i vejen for sådan et forbud,” siger Henrik Beha Pedersen.

Mikko Forsström, CCO Lidl, begrunder indførelsen af de nye poser med, at Lidl ønsker at tage et medansvar og at være med til at nedbringe mængden af plastik, der ender i naturen. ”Nettene, som vi kalder Green Bags kan lukkes i toppen, kan rengøres i hånden, kommer til at koste 5 dkk, og er beregnet til at blive genbrugt mange gange. For hvert net solgt i butikkerne donerer vi desuden 20 øre til vores strategiske samarbejdspartner Plastic Change”, siger Mikkel Forsstrôm. Han forventer, at de nye net vil reducere forbruget af frugt- og grøntposer af tyndt plastik med 20 procent.

Selv om det nye net er lavet af syntetisk materiale, vurderer Palstic Change, at der stadig er langt bedre en de tynde plastikposer, der let går i stykker og kun kan bruges en gang.