Mille Gori deltager i World Cleanup Day – det hele startede med en pose i Kenya

Den kendte danser og tv-personlighed har planlagt sin egen oprydning i naturen for at være med i den verdensomspændende begivenhed. Danske Plastic Change håber, at andre vil lade sig inspirere.

Mille Gori stod på en strand i Kenya, da hun pludselig så en karakteristisk gul farve. Midt i de enorme affaldsmængder, som var skyllet op på sandet, lå en Netto-pose.

Oplevelsen fra hendes rejse i Afrika er en af grundene til, at den kendte danser og tv-personlighed deltager i World Cleanup Day lørdag den 16. september. Dermed er hun én af de mange millioner mennesker, der gør en indsats for en natur uden affald under den verdensomspændende begivenhed:

Hvis jeg kan stå langt ude i ingenting i Kenya og finde en dansk plastikpose, så kan der ikke være nogen tvivl om, at vi har et globalt problem med affald. Så nytter det ikke noget at pege fingre af lande langt væk, for vi herhjemme er også en del af løsningen,” siger Mille Gori

Rydder op tæt ved sit barndomshjem

Der er arrangeret over 100 oprydninger i Danmark, og flere er åbne oprydninger, hvor man kan mødes og rydde op på World Cleanup Day.

Man kan også gøre som Mille Gori. Sammen med to veninder går hun ud for at samle affald i en skov tæt ved sit barndomshjem i Jylland.

Skoven har en værdi for mig, og jeg legede der som barn, så det føles godt, at andre børn kan lege der uden at støde på affald og plastik. Man behøver ikke være på en strand i Kenya for at gøre en forskel. Man kan gå ud og få en hyggelig dag de steder, man gerne vil passe på,” siger hun.

En dag, der skal blive til mange

I Danmark er miljøorganisationen Plastic Change vært. Det er også deres håb, at så mange som muligt vil deltage:

“Hvert år ender mange tons affald i naturen til skade for miljø og dyreliv. World Cleanup Day giver anledning til en vigtig snak om, hvad vi kan gøre for at minimere vores affaldsmængder.  – både for at mindske forureningen, men også for at mindske vores træk på klodens begrænsede ressourcer,” siger Louise Lerche-Gredal, administrerende direktør i Plastic Change.

Det er Mille Gori enig i:

For mig handler dagen om, at vi alle bliver bevidste om, at vi har et stort affaldsproblem. Næste skridt er, at hver dag er World Cleanup Day,” siger hun.

Læs mere om begivenheden her: World Cleanup Day