Nyheder

Mærsk skal bore en global affaldsskakt

Trods utallige opfordringer oplyste Mærsk i den forgangne uge, at de ikke havde i sinde at stoppe med at transportere plastaffald. Dette på trods af, at plastaffaldet transporteres fra verdens mest affaldsproducerende regioner (EU, UK og Nordamerika) til nogle af verdens mest udsatte områder, hvor affaldet både ødelægger naturen og påvirker menneskers liv og sundhed. 

Når Mærsk ikke vil ændre kurs, har vi i Plastic Change besluttet at ændre vores kurs. Derfor vil vi nu foreslå Mærsk, at de i stedet for at stoppe affaldstransport skruer op for ambitionerne og borer en global affaldsskakt ind til jordens indre. 

For nylig kunne vi nemlig læse på TV2.dk, at det Mærsk-ejede selskab Innargi, over de kommende år skal bore 2-3 kilometer ned i Aarhus’ undergrund for at finde varmt vand, der kan varme byen op. Formand for AP Møller – Mærsk Robert Mærsk Uggla, udtalte i den forbindelse, at han så ”store muligheder for at udvikle grøn varme til aarhusianerne og forhåbentlig millioner af boliger i europæiske storbyer”. 

Men hvorfor ikke skrue yderligere op for de grønne ambitioner og slå to fluer med et smæk? Vores forslag til Mærsk er, at Mærsk-selskabet borer endnu dybere, og etablerer verdens første affaldsskakt ind i til jordens kerne. En global affaldsskakt i Aarhus, som kan bruges til affald fra hele verden. På den måde vil Mærsk ikke alene kunne fortsætte transport af affald, men endda udvide affaldstransporten betragteligt – og nu med god samvittighed. 

”Vi ved det er et ambitiøst projekt, men hvis nogen kan, så er det AP Møller – Mærsk. Fordelen ved en global affaldsskakt er, ud over at det er en god forretning for Mærsk, at det også betyder, at vi kan fortsætte med at producere værdiløse plastikprodukter ud i fremtiden. Det er win-win-win” udtaler Louise Lerche-Gredal, adm. direktør i Plastic Change