ArtiklerNyheder

Kraftig opfordring til danske ministre om fortsat arbejde mod skadelig kemi i EU lovgivning


EU Kommissionen mangler fortsat at levere på helt centrale forpligtelser i EUs Green Deal, herunder revisionen af kemikalielovgivningen REACH, der nu er over 15 år gammel. EU Kommissionens arbejdsprogram for 2024 er blevet offentliggjort, og den ellers længe ventede revision af REACH er ikke med.

Det er afgørende for vores allesammens sundhed og vores fælles miljø, at vi sørger for tidssvarende lovgivning, der sikrer produkter uden skadelig kemi. Uden en revision af REACH inden for det nuværende EU Parlaments mandat, sætter vi alt det over styr.

Derfor har Rådet for Grøn Omstilling, Forbrugerrådet TÆNK og Plastic Change sammen sendt et brev til miljøminister Magnus Heunicke og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen med budskabet om, at de fortsat skal presse på for revisionen af REACH og andre afgørende grønne lovgivninger i EU.

Læs brevet her.

D. 6. december 2023 modtog vi svar tilbage fra de to ministre, som er overordnede enige i vores betragtninger og bekræfter, at de fortsætter med at skubbe på i EU for de grønne lovgivninger. Se svaret her.