Nyheder

8 ud af 10 britiske forbrugere støtter et forbud mod små plastikposer til vareprøver

En meningsmåling viser, at de britiske forbrugere ikke er begejstret for de små plastikposer til vareprøver. De vil have et politisk forbud, og det vil politikere på tværs af partier også.

Små plastikposer til vareprøver (på engelsk kaldet “sachets”) er udbredt blandt virksomheder i skønheds- og personlig pleje-industrien. Hvert år producerer skønheds- og personlig pleje-industrien alene hele 122 milliarder af de små poser. Via de mange små plastikbreve giver de forbrugerne vareprøver med hjem, eksempelvis små doser parfume, shampoo og vaskemiddel. Alt sammen I håb om, at forbrugerne vender tilbage og køber produkterne.

Men en undersøgelse tyder på, at de små poser ikke er lige så populære blandt de britiske forbrugere, som de er blandt virksomhederne. En meningsmåling bestilt af A Plastic Planet viser, at hele otte ud af ti adspurgte britiske forbrugere ønsker et forbud må vareprøver i små plastikposer.

Læs også: Britisk supermarkedskæde lytter til kunderne og satser på mindre plastikemballage og mere påfyldning

Svære at genanvende

De små poser er ofte lavet af en lamineret folie bestående af plastik og aluminium, hvilket gør det nærmest umuligt at genanvende dem til nye produkter. Derfor har de små emballager en meget lav værdi efter at være brugt kun én gang.

Et andet stort problem med de såkaldte “sachets” er, at de ofte ender med at forurene i naturen.

Voksende støtte til et forbud fra de britiske politikere

Hverken i EU eller i Storbritannien er der i øjeblikket lovgivning, der tackler miljøpåvirkningen af små plastikposer til vareprøver. Lige nu dækker forbud mod engangsplastik kun sugerør, rørepinde og vatpinde i engangsplastik.

Men et stigende antal politikere fra forskellige partier presser på, for at få den britiske regering til at tage handling og inkludere de små plastikposer til vareprøver i engangsplastik-forbuddet.

Sian Sutherland, medstifter af A Plastic Planet, udtaler: “Der er klar enighed i offentligheden om, at det er uacceptabelt at pumpe milliarder af små plastikposer ud til engangsbrug, som er nyttige i øjeblikket, men som ender med at forurene i århundreder”. (Kilde).

Læs også: Vil beskytte paradis mod plastikforurening: Maldiverne forbyder engangsplastik inden 2023