Artikler

4 mio. kr. til kampen mod plastikforurening

Plastic Change får kærkommen saltvandsindsprøjtning fra Tuborgfondet, der vil sikre, at vi i de næste seks år kan vokse og udvikle os til en bæredygtig non-profit organisation. 

For nylig gik Plastic Change viralt med en video på Facebook, der nu er set af 43 millioner mennesker verden over. Sidste år havde organisationen H.K.H. Kronprins Frederik med på en ekspedition. Hver dag får organisationen henvendelser fra erhvervsfolk, politikere og enkeltpersoner, der vil samarbejde eller have råd mod plastikspild.

Det stiller store krav til den unge organisation, som drives af en lille gruppe ildsjæle, der i over tre år har kæmpet for at få organisationen op at stå. For at kunne fortsætte arbejdet, er det derfor meget kærkomment og helt nødvendigt, at Tuborgfondet har valgt at støtte organisationen med et beløb på fire millioner kr. over de næste seks år.

“Tuborgfondets støtte er væsentlig for, at Plastic Change kan vokse sig stor og stærk og løfte den udfordring, vi har sat os for at løse med at forhindre, at plastik ender i havet. Der er brug for, at vi i partnerskaber finder nye og bæredygtige løsninger med plastik,” 
siger direktør for Plastic Change, Henrik Beha Pedersen.

Samarbejdet med Tuborgfondet gør det også muligt at brede organisationens arbejde ud og sætte gang i flere lokale projekter i Danmark og med tiden internationalt og samtidig motivere og engagere endnu flere ildsjæle i kampen mod plastikforurening.

Når Tuborgfondet har valgt at støtte udviklingen af Plastic Change, skyldes det ifølge direktør Anne-Marie Skov, at fondet gerne være med til at udvikle fællesskaber, der kan engagere mennesker i væsentlige samfundsudfordringer.

”Plastic Change er et godt eksempel på en organisation, der formår at engagere mange i et fælles ønske om at bekæmpe forureningen af plastik i vores have og sammen med virksomheder og partnere i civilsamfundet finde nye, bæredygtige løsninger.”

Plastik Forurening i Danmark
FOTO AF PLASTIC CHANGE / IB CORNELIUSSEN NIELSEN