Artikler

Danskerne vil bekæmpe plastikspild i naturen

77 procent af danskerne mener, det er meget vigtigt, at der bliver gjort noget ved den stigende mængde plastik, der bliver smidt i naturen. Hertil kommer 22 procent, der mener, at det er vigtigt, at der bliver gjort noget. Kun én procent finder det mindre vigtigt. Det viser en ny undersøgelse lavet for Plastic Change af Analysedanmark blandt 1126 danskere fordelt på køn, alder og geografi.

Blandt de 60-70-årige mener hele 83 procent, at det er meget vigtigt, at der bliver gjort noget ved plastikproblemet. Og ingen i den aldersgruppe mener, at det ikke er vigtigt. Også blandt de unge – 18-29 år – mener alle, at der bør gøres noget ved plastik i naturen.

”Resultatet af undersøgelsen er et tydeligt tegn på, at danskerne har fået øjnene op for problemerne med plastik og gerne vil gøre noget ved det. Det er blevet en folkesag, som hverken politikere eller erhvervsliv kan sidde overhørig. Nu gælder det om, at vi fastholder presset,”

siger Henrik Beha Pedersen, stifter af Plastic Change.

Lige nu afventer han spændt den kommende danske plastikhandlingsplan, der skulle være lige på trapperne. Samtidig ser han frem til, at spørgsmålet om, hvordan vi undgår plastikspild, bliver en del af debatten op til det kommende Folketingsvalg.

”Med så markant en udmelding fra danskerne, er det svært at forestille sig den politiker, der tør lade være med at tage plastikproblemet alvorligt og have et bud på, hvad vi gør ved det,” siger Henrik Beha Pedersen.

Selv mener han, også med fokus på de afledte klimaeffekter af at vi brænder plastikken af, at det er nødvendigt, at vi bruger langt mindre plastik, og at vi genbruger så meget som muligt af det, der bliver produceret, hvis vi, og ikke mindst kommende generationer, skal undgå at drukne i plastik.