Nyheder

85 årig plastik-aktivist skriver til 123 rejsebureauer

”Engager jer i affaldsproblematikken på jeres rejsemål”, lyder opfordringen fra Plastic Changeren Johannes Pedersen i et åbent brev til rejsebureauerne.

I efteråret 2018 rejste den 85-årige Johannes Pedersen fra Roskilde til Pelepones i Grækenland. Her så han til sin store forfærdelse, at det flød med plastik og andet affald, overalt hvor han kom frem.

Johannes Pedersen har i flere år været aktiv for miljøorganisationen Plastic Change i projekt Plastfri Roskilde Fjord, og på den baggrund, besluttede han at kontakte alle 123 rejsebureauer i Danmark og opfordre dem til at gå ind i kampen mod det omsiggribende affald i de lande, hvor de opererer i.

”Jeg var dybt chokeret – nogle steder vadede man bogstavelig talt rundt i plastik. Jeg ved, at mange danske turister er kede af at se den negative påvirkning af naturen og byerne på diverse rejsedestinationer, som man på forhånd havde store forventninger til. Og jeg er bestemt ikke den eneste, som af den grund fravælger sådanne rejsemål i fremtiden,” fastslår den aktive Plastic Changer.

Hans foreslår, at rejsebureauerne bl.a. arbejder sammen med lokale myndigheder og borgergrupper og måske endda involverer de rejsende i at få gjort noget ved affaldet – til alles bedste.

Flere rejsebureauer svaret straks positivt tilbage, at de gerne vil se på sagen, eller at de allerede har planer om at tage det med i en kommende strategi.  Et enkelt rejsebureau bad ham blande sig uden om.