Fra kælder til globale forhandlinger

For 10 år siden lovede vores stifter Henrik Beha Pedersen sine tre drenge, at han ville kæmpe for at ændre den engangskultur, vi har i dag. Derefter startede Plastic Change som en frivillig organisation i en kælder. 

Hurtigt kom der flere frivillige til, og der blev indsamlet penge til en sejlads rundt om jorden, der skulle dokumentere plastikforureningen i havet. På den to år lange tur samlede de frivillige ildsjæle vandprøver hver eneste dag. Det var kun to dage, hvor de ikke fandt mikroplastik i havet. 

Siden ekspeditionen i 2015-2017 er der sket rigtig meget. Vi er blevet langt flere i organisationen – i dag er vi 11 dedikerede mennesker, der sammen arbejder for en verden fri for plastikforurening. Og som den eneste danske miljøorganisation er vi repræsenteret ved FNs forhandlinger om en global aftale mod verdens plastikforurening.

Vores mål for fremtiden

Plastic Change er en fælles drøm. En drøm om et hav og en fremtid uden plastikforurening. En drøm, der står i skærende kontrast til voksende forurening og den skærpede klimakrise, hvor plastik i 2050 vurderes at tegne sig for 15% af udledningen af klimagasser.

Henrik Beha Pedersen

Stifter af Plastic Change

Vi er nået langt på ti år, men vi er stadig ikke i mål. Hvert minut tømmes der plastik svarende til en lastbilfuld i vores have. Det bliver til mere end 8 millioner tons i havene hvert år. Plastik, som ikke blot truer ikke blot vores marine økosystemer, men også vores sundhed og hele planetens fremtid.