Mission: Mikroplastik

Tag del nu

Vi skal have mikroplastik tilbage

på den politiske dagsorden

Mission:Mikroplastik er et opråb for at få bragt mikroplastik som væsentlig kilde til plastikforurening tilbage på den politiske dagsorden, og en appel til producenter om deres ansvar for at håndtere problemerne ved kilden.

Helt konkret arbejder vi for:

1

En konkret ramme for håndtering af mikroplastik i den kommende danske plastikhandlingsplan, som specifikt adresserer mikroplastik og kræver flere midler til forskning i konsekvenser biodiversitet, havmiljø, klima og sundhed.

2

Krav om, at danske politikere skal arbejde for en juridisk ramme for mikroplastik på EU-plan, der forpligter de forskellige industrier til udfase mikroplastik i deres produkter; innovere og redesigne materialer og produkter, og håndtere plastik-pellets ansvarligt i hele værdikæden.

3

En opfordring til de forskellige industrier om, at de underlægger sig producentansvar og håndterer mikroplastikforurening ved kilden. Det gør vi ved at indgå i direkte dialog og lægge pres på brancheorganisationer

Jo flere vi er, der står sammen om at kræve handling,

jo stærkere er vores stemme. Vær med i Mission:

Mikroplastik og hjælp os med at lægge pres på industrien

og politikerne for, at de skal handle nu.

"*" indikerer påkrævede felter

Privatliv*
Løbende orientering

Med din hjælp kan Plastic Change sammen med Rådet for Grøn Omstilling rejse dette vigtige emne for politikerne i Danmark og EU, og holde industrien ansvarlig.