Lørdag den 21. september 2019 inviterer vi alle danskere til at rydde op sammen med mennesker over hele verden.

I Danmark går Plastic Change i spidsen for internationale World Cleanup Day.

Vi vil ikke bare rydde op, men også engagere og mobilisere den danske befolkning til i fællesskab at gøre noget ved den stigende plastik forurening. Vi satser på at få både enkeltpersoner, familier, foreninger, virksomheder, supermarkeder og offentlige instanser med ombord på dagen. Alle er inviteret.

logo-wcd-2019

Agent for en dag

Vi opfordrer derfor dig til at blive Plastic Change Agent for en dag. Du skal ikke melde dig til, men kan starte hjemmefra, i skoven ved vandet, hvor som helst med din egen pose til at samle vildfaren plastik og andet affald i.  Kombiner det eventuelt med en skovtur eller et grillparty sammen med andre.

Du kan også organisere en større oprydning, hvor du allierer dig med kommunens affalds team og inviterer alle i nabolaget, løbeklubben, skoleklassen eller på arbejdspladsen med ud og rydde op. Gå eventuelt sammen med lokale medier og giv den fuld skrue.


”Sidste år deltog 158 lande i World Cleanup Day, der startede som en bevægelse i Estland for 10 år siden”

En plastikpose bliver til mange tons

For hver plastikpose, der bliver ryddet op, fjerner du i grove træk 20 gram plastik fra vores dyrebare natur. Det lyder måske ikke af meget, men hvis blot 5 procent af den danske befolkning samler bare én plastikpose op hver, fjerner vi allerede 5,7 ton plastikaffald fra naturen. Derfor hylder vi alle, der vil være med til at rydde op, idet hver person er med til at gøre en kæmpe forskel i kampen mod plastikforurening.

Følg med her

Følg med her på siden, hvor vi vil oplyse om større initiativer, som du måske kan blive en del af.
Skriv til os tid, sted m.m., hvis du selv organiserer en større indsamling: mfu@plasticchange.org

Billeder fra World Cleanup Day 2018