Vær med i World Cleanup Day 2018

Det bliver en folkefest!

Over 113 lande deltager allerede i denne skelsættende begivenhed. Visionen er at samle 5 procent af verdens befolkning, fordelt over 150 lande. I Danmark er målet at samle 5 procent af den danske befolkning til denne fælles folke-oprydningsfest. Plastic Change går i spidsen og tager alle der vil med under armen. Ambitionen er ikke blot at rydde op, men at engagere og mobilisere den danske befolkning til i fællesskab at tage handling på den stigende plastik forurening. FN’s miljøprogram UNEP er allerede med på vognen og støtter op om initiativet og skal vi nå i mål med ambitionerne, skal vi have større og mindre virksomheder, offentlige instanser, interesseorganisationer og industrier med ombord på dagen. Alle er inviteret.For hver plastikpose, der bliver ryddet op, fjernes der i grove træk 20 gram plastik fra vores dyrebare natur. Det lyder måske ikke af meget, men hvis 5 procent af den danske befolkning fjerner blot én plastikpose hver, fjerner vi allerede 5,7 ton plastikaffald fra naturen. Derfor hylder vi alle der vil være med til at rydde op, idet hver person er med til at gøre en kæmpe forskel i kampen mod plastikforurening.Du kan gøre en forskel, der hvor du bor

Ambition for dagen er, at 5 % af verdens befolkning rydder op samme dag. I Danmark har Plastic Change også sat sig for at engagere mindst 5 % af danskerne i oprydningsdagen. Derfor har vi brug for din hjælp. Du kan nemlig både være med til at sprede budskabet og sikre, at naboer, venner og bekendte kommer ud i naturen den 15. september 2018 og du kan planlægge, hvordan din 15. september skal foregå.
Måske tager du hele familien i hånden, går en tur og rydder op i nabolaget den 15. september. Måske tilmelder du den lokale idrætsklub og kombinerer oprydningen med et grillarrangement. Måske overbeviser du din arbejdsplads om at gå forrest med et godt eksempel og rydde op i lokalområdet. Mulighederne er mange og vi har brug for din hjælp til at gøre dagen til noget helt særligt.

Hvad skal du gøre:

  • Sæt et STORT kryds d. 15. september 2018 i din kalender og inviter mennesker du kender til at gøre det samme.

  • Registrer dig og dine venner, kolleger mv. på vores hjemmesiden, så vi kan tælle op, hvor mange danskere, der deltager i World Cleanup Day.

  • Overvej om du vil tage initiativ til et lokalt arrangement eller undersøg om der foregå noget i dit område, som du kan blive en del af. Se lokale initiativer længere nede på siden.

  • Del dine gode ideer og initiativer med os. På den måde kan dit initiativ måske inspirere andre i landet eller tiltrække flere deltagere.

  • Hold dig opdateret om World Cleanup Day på vores hjemmeside eller på Facebook.

Særligt for virksomheder og organisationer

Hvis du repræsenterer en virksomhed eller en organisation/forening, som ønsker at være en del af World Cleanup Day er det helt op til jer at bestemme rammerne for, hvordan dagen skal forløbe. I kan lave et lukket oprydningsarrangement for medarbejderne eller organisationens medlemmer, som afsluttes med et socialt arrangement. I kan også vælge at lave et åbent arrangement, hvor virksomheden eller organisationen inviterer lokalområdet med til oprydningsarrangementet. Eller måske noget helt tredje. For at sikre lokal forankring og opbakning, kan I overveje, at I tage fat i jeres kommune, de lokale skoler og sportsforeninger og inviterer dem med, ligesom I kan orientere jeres lokale medier om arrangementet. Endelig er I selvfølgelig meget velkommen til at orientere Plastic Change om jeres arrangement, så vi kan dele informationen på denne side og vores øvrige sociale medier. I kan skrive til: wcd@plasticchange.org


Læs meget mere om det internationale event, om hvilke andre lande der er med, og hvem der står bag på: worldcleanupday.orgHvad foregår der på dagen?

I hele landet har virksomheder, foreninger og private personer taget initiativ til lokale oprydningsarrangementer, som du kan blive en del af.
Nedenfor kan du læse mere om arrangementerne og se, om der foregår noget i dit lokalområde.

Hvis du hører om andre arrangementer eller selv tager initiativ til et arrangement, så send os en mail så vi kan dele budskabet: wcd@plasticchange.org* videoen er produceret af Scanlux Packaging

Deltag i bevægelsen

Ved at deltage i World Cleanup Day, bliver du en vigtig brik i et massivt initiativ,
der vil ændre den kurs den globale plastikproblematik har taget.

Begivenheder på dagen

Her kan du finde links til aktiviteter sat op i dit lokal område
gennem tredjeparter som deltager i World Cleanup Day 2018.

World Cleanup Day Partnere
Udtalelser fra vores Donorer

Og andre organisationer, samt virksomheder som har været med til at gøre World Cleanup Day 2018 en realitet

Relateret artikler/nyheder

Her findes Plastic Change artikler vedr. plast i naturen.