Plast_Ghana_1.jpg

Plastfrit Hav

Med det mål at bekæmpe plastik i havet har Plastic Change indledt et samarbejde med Det Økologiske Råd og Plastindustriens brancheorganisation i Danmark. Sammen har vi udviklet projektet ”Et hav af muligheder”, der i 2015 fik en bevilling fra Villum Fonden og Velux Fonden på i alt 8.9 millioner kr.

 

Pengene skal bruges til at gennemføre fem forskellige projekter, der skal involvere den danske befolkning og føre til aktiv handling imod den stigende mængde plastik, der ender i havet. Med projekterne vil vi få systematisk viden om, hvor meget plastik der findes i vores miljø, i vores muslinger og fisk. Vi vil kortlægge kilderne til forureningen, hvilket på længere sigt bidrager til, at forureningen kan blive reduceret. Desuden vil vi demonstrere nye måder at genanvende plastik på og anvise, hvordan lokalbefolkninger selv kan beskytte deres miljø imod mere plastikforurening. Nogle af vores projekter blev afsluttet i 2017, mens vi stadig er igang med andre.

Her kan du læse om de fem projekter:

Plastfri Roskilde Fjord - Forskning af plastikforurening i Roskilde Fjord

Beat the Microbead - Fra app til dialog

Bænken og Skraldespanden - Genanvendelse af plastik

Plastik Pletskud - Fotokonkurrence

Undervisningsmateriale til gymnasier

 

Henrik Beha Pedersen fortæller om formålet med Projekt Plastfrit Hav, og hvorfor det er vigtigt at få plastik på den politiske dagsorden.