Plast_pincet_si.jpg

Undervisningsmateriale til gymnasiet

I forbindelse med 'Plastfrit Hav'-projektet har Plastic Change udviklet et gennemarbejdet undervisningsmateriale ”En verden af plastik” som er målrettet gymnasieelever i fagene naturgeografi og biologi. Materialet består blandt andet af et undervisningsforløb, 7 videoer, og en quiz.

 

Læs mere om og find vores materiale her.

Undervisningsmateriale til folkeskolen

Plastic Change og Aarhus Universitet, har i samarbejde udviklet et nyt og spændende undervisningsmateriale ”Plastik på tværs” målrettet landets folkeskoler.

 

Forløbene er udarbejdet efter de fællesfaglige fokusområder fra Undervisningsministeriet. Forløbet er tværfagligt og kan anvendes til undervisning op til den fællesfaglige naturfagsprøve, fællesfaglige uger eller i de enkelte naturfag.

 

Forløbet er fyldt med spændende tekster, illustrative videoer, links til relevante hjemmesider, sjove eksperimenter, øvelsesvejledninger og meget mere. Der er med andre ord rig mulighed for at få plastik på skemaet og blive en rigtig plastiknørd.

 

Materialet kan findes her.

Der findes flere forskellige materialer til folkeskolen, omhandlende plastikforurening, produceret af andre. Her er et par gode eksempler:

 

Hvis du som lærer ønsker at lave et undervisningsforløb omkring affald i havet, herunder plastikaffald, har EU-projektet ”Marlisco” udviklet et frit tilgængeligt undervisningsmateriale, som du finder herDu vælger det ønskede sprog, når du er inde på siden.

 

Københavns Kommune har udviklet et undervisningskompendie om plastikforurening i samarbejde med DR. Dette materiale findes her.

 

Norden i Skolen, har udviklet et online materiale om plastikforurening til udskolingen, som findes her.

Plastic Change har produceret filmen Plastiksuppe forude, der på 15 minutter gennemgår væsentlige dele af udfordringerne med plastik. Se den her eller brug linket (åbner i nyt vindue).

Lærerig og interessant fagbog for børn - og voksne

I december 2017 udgav Plastic Change, i samarbejde med forlaget Carlsen, fagbogen "Plastik i havet". Fagbogen er henvendt til børn, der gerne vil vide mere om plastikforurening i verdenshavene, og hvad man selv kan gøre for at reducere forureningen. Bogen viser i både tekst og billede, hvad plastik i verdenshavene betyder for dyrelivet og den mad, vi putter i munden. Bogen har en masse aktuel fakta og viser også, hvordan man selv i sin hverdag kan gøre meget for at reducere brug af plastik. Køb den (eller lån den på biblioteket) og læs den sammen med dine børn, og bliv klogere på problemet, og nogle af de mennesker der arbejder med at mindske plastik i havet.

 

Du kan købe bogen her.

Til elever og studerende, der gerne vil lave et interview

Vi får rigtig mange henvendelser fra jer, der skriver projekter omkring plastikforurening. Det er rigtig dejligt, at så mange er interesserede i vores arbejde og vil arbejde for et miljø med mindre plastik. I er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål, men da vi får mange mails, vil vi bede jer om at kigge på ‘ofte stillede spørgsmål’, hvor I kan finde svarene på de mest typiske spørgsmål.

Dertil kan du downloade vores print-selv brochure her. Her kan du læse lidt mere om hvem Plastic Change er, og hvad vi laver.