H3_udstilling.jpg

Vores udstilling kan komme tæt på dig

Plastic Change har to aktuelle udstillinger. Den ene er en vandreudstilling, som kan udlånes og den anden er udstillingen fra Den Blå Planet, som rejser rundt omkring i verden. Læs mere om de to udstillinger herunder.

Vandreudstilling målrettet børn og deres forældre

Plastic Change har en vandrende udstilling om plastikforurening. Den henvender sig til børn og deres forældre. Udstillingen kan lånes mod betaling af omkostninger for evt. formattilpasning, print og forsendelse. På billedet ovenfor ses udstillingen på Gentofte Bibliotek.

Du kan se den samlede udstilling her.

 

Hvis du er interesseret i at låne udstillingen, så kontakt Josephine Moe på mail

jmc@plasticchange.org

Et hav af plastik - nu på vej ud i verden

Plastic Change har i samarbejde med Den Blå Planet lavet udstillingen ’Et hav af plastik’, som med mange illustrationer og genstande, understreger den globale problemstilling, der blandt andet har katastrofale konsekvenser for havets dyreliv. Store plastikstykker i havet bliver langsomt nedbrudt til mindre stykker, indtil de næsten er usynlige. Giftstoffer i havene klæber sig til mikroplasten og ender i dyrene, da de tror, det er småfisk eller plankton. Og i yderste konsekvens bliver vores egne kroppe slutdestination.

 

 

Med støtte fra den amerikanske ambassade i Danmark rejste udstillingen rundt i Europa 2017 for at slutte på den globale miljøkonference ’Our Ocean’, som afholdtes i Malta i oktober 2017.

"Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget" 

Udstillingen illustrerer, at omfanget af problemerne allerede i dag er uhyggeligt store. Samtidig tyder alt på, at de kun vil vokse i de kommende årtier - med mindre at vi påtager os ansvaret og kæmper for et hav uden plastik. 

 

Et eksempel på, hvad den enkelte kan gøre, finder man i en af udstillingens montre, der handler om, at en række kosmetikprodukter – især ’skrubbecremer’, beregnet til at rense huden, indeholder bittesmå plastikstykker (mikroplastik), der efter brug via afløb og kloak passerer rensningsanlæg og ender i verdenshavene, hvor fugle og fisk spiser dem.

Kritiske forbrugere kan ved hjælp af en App tjekke produkterne for indhold af mikroplastik. App’en hedder ’Beat the Microbead’ og kan downloades gratis her.             

 

Med stærke billeder og film tegner udstillingen et dækkende billede af hvad plastikforureningen er, og hvad den gør ved verdenshavene og dets dyreliv og fortæller samtidig om en vigtig del af Plastic Change’s arbejde.