Plast_blaa_dunk_Bermuda.jpg

Et rådgivende netværk, der er med til at forandre

Advisory Network består af en gruppe erfarne ledere, som rådgiver og assisterer Plastic Change.

Steen Riisgaard

Strategy, Fundraising, Solutions

Steen har i mere end 20 år været administrerende direktør for Novozymes, en dansk virksomhed, der leverer bæredygtige enzymatiske løsninger til industrielle problemer på tværs af brancher over hele verden. Steen sidder pt. i mere end 10 bestyrelser, inkl. som bestyrelsesformand for den danske del af World Wildlife Foundation.

Margrete Auken

Authorities, Media

Margrete har siden 2004 været medlem af EU parlamentet og har forinden siddet i Folketinget for Socialistisk Folkeparti i mere end 20 år. Margrete har i hendes arbejde haft flere roller indenfor miljøarbejde, herunder i Danmarks Naturfredsforening, og har siddet i bestyrelsen for Plastic Change siden det første år af vores eksistens.

Anne-Marie Skov

Media, Fundraising, Solutions

Anne-Marie er direktør for Tuborgfondet, en stor velgørende fond under Carlsbergfondet. Anne-Marie har tidligere været kommunikationschef i Novo Nordisk og kommunikationsdirektør i Novozymes. Desuden har hun været ansvarlig for Kommunikation og Corporate Social Responsibility i Carlsberg A/S.

Marcus Eriksen

Scientific Documentation, NGO, Information, Education

Marcus er medstifter og administrerende direktør af 5 Gyres Institute, en organisation i Californien med fokus på plastikforurening i verdenshavene. Marcus har skrevet den formentlig mest omfattende videnskabelige artikel om plastik forurening i havene baseret bl.a. på hans egne ekspeditioner.

Francois Galgani

Scientific Documentation, Industry, Authorities

Francois er bestyrelsesformand for den Tekniske Gruppe om marint affald, der rådgiver EU kommissionen i arbejdet med Marine Strategy Framework Directive. Francois har en lang historik med videnskabelig dokumentation af den marine forurening, som bl.a. er baseret på hans egne ekspeditioner i Middelhavet.

Morten Ugelvig Andersen

Competitions, business development, project management

Morten er Direktør/CEO i Venture Cup, som arbejder med entreprenørskab nationalt og internationalt, hvor Morten har mere end 16 års erfaring. Morten har stor ekspertise i konkurrencekoncept- og forretningsudvikling samt projektimplementering.

Martin Petersen

Industry, Solutions

Martin er CEO i EcoXpac A/S som udvikler og producerer produkter af genbrugs- eller naturfibre, herunder Carlsbergs 100% grøn fiberbaserede flaske. Martin har gennem sin karriere arbejdet ud fra troen på, at innovation og produktdesign er helt essentiel på vejen mod en mere bæredygtig og grøn fremtid.

Pia Glavind

Partnerships, Fundraising

Pia styrker Plastic Change's partner- og fundraisingprofil, med sit udbredte netværk i investeringskredse i Danmark. Pia er med til at forme en langsigtet finansiering af drift og projekter hos Plastic Change. Sammen brænder vi for at gøre en forskel så vores fælles havmiljø ikke forurenes med plastik.

Kristian Syberg

Research, documentation, science
Kristian er cand. scient., ph.d. og lektor i miljørisiko ved Roskilde Universitet. Kristian forsker i en række projekter, der sigter mod at undersøge forekomsten af mikroplastik i miljøet og dertil forstå de negative effekter mikroplastik kan have. Desuden arbejder han med at analysere reguleringen af plastforureningen - både i Danmark og EU.

Mogens Lykketoft

Politics, media, authorities

Mogens har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet siden 1981. Han er forhenværende udenrigs-, finans- og skatteminister samt tidligere formand for Folketinget. I 2015-16 var han formand for FN's Generalforsamling.

Lykketoft er ekspert i internationale forhold herunder FN’s bæredygtighedsmål.

Flemming Besenbacher

Strategy, solutions, politics

Flemming er synonym med, og en drivkraft bag, Danmarks omstilling til en cirkulær økonomi, hvor han har ledet regeringens udvalg, med anbefalinger til den danske implementering af denne. Han har siden 2012 været bestyrelsesformand i Carlsbergfondet, Carlsberg A/S og Carlsberg Laboratorium, samt i  UNLEASH, der leverer løsninger til FN’s 17 verdensmål gennem inspiration og støtte til unge talenter.