International pris til Plastfri Roskilde Fjord

23. august 2018

 

Projekt Plastfri Roskilde Fjord er vinder af den nationale Energy Globe Award 2018 – en af de mest prestigefyldte priser på miljøområdet. 

 Henrik Beha Pedersen fra Plastic Change, Thomas Drustrup fra Plastindustrien, Lone Mikkelsen fra Det Økologiske Råd og Claudia Sick fra Plastic Change

Foto: Henrik Beha Pedersen fra Plastic Change, Thomas Drustrup fra Plastindustrien,
Lone Mikkelsen fra Det Økologiske Råd og Claudia Sick fra Plastic Change.

 

 

Den nationale hæder betyder, at projektet nu sammen med projekter fra 181 andre lande indgår i konkurrencen om den internationale Energy Globe Award, der afgøres senere på året. Prisen er stiftet østrigske energiingeniør Wolfgang Neumann, og er også kendt som bæredygtighedens Oscar.

 

Plastfri Roskilde Fjord, der er udvalgt som det bedste blandt 13 indstillede danske projekter,  er en del af Projekt Plastfrit Hav, et partnerskab mellem Plastic Change, brancheorganisationen Plastindustrien og Det Økologiske Råd, der blev indledt i 2014. Formålet har været at samarbejde omkring at finde løsninger på problemerne med plast i havet

 

Projektaktiviteterne spænder fra forskning og produktudvikling til meget borgernære aktiviteter og er et bevis på, hvad vi kan opnå, når industri, NGO’er, uddannelsesinstitutioner og civilsamfundet arbejder sammen. 

 

Henrik Beha Pedersen 

 

- Plastfri Roskilde Fjord har bl.a. givet os nogle værdifulde erfaringer med at inddrage lokale borgere og netværk i arbejdet med at undgå plast i havmiljøet. De erfaringer kan vi tage med os i vores videre indsats for at engagere befolkningen i kampen mod plastforurening. Vi har brug for den folkelige opbakning, hvis vi skal påvirke politikerne til en effektiv indsats, fastslår stifter af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen.