Kæmp med os
Kæmp med os
5,873
har allerede skrevet under.
5,873 har allerede skrevet under. Gør det samme.
5,873 submissions
20,000
"*" indikerer påkrævede felter
har allerede skrevet under.
"*" indikerer påkrævede felter
Én af de helt store kæpheste i de næste to års forhandlinger bliver spørgsmålet om, hvorvidt der skal et loft over plastikproduktionen. Det er fuldstændig afgørende, at vi bremser den stigende plastikproduktion, særligt af unødvendig engangsplastik. Derfor kæmper Plastic Change sammen med vores internationale allierede for, at den nye aftale indeholder et loft for, hvor meget plastik der må produceres.
Næppe overraskende arbejder olie,- petrokemikalie,- og plastikindustrien imod sådan et loft. De siger, at det ikke er nødvendigt, og de mener, at vi kan genanvende os ud af problemerne med plastik. Men plastik er på vej til at blive det nye kul, og i takt med den dalende efterspørgsel på fossile brændstoffer til fordel for grøn energi, satser industrien mere og mere på plastikproduktion for at kunne sikre fortsat råvareefterspørgsel og økonomisk vækst.
…men vi er heldigvis ikke alene om at kræve den mest ambitiøse plastiktraktat. Vi har mere end 2700 organisationer fra hele verden i ryggen, og har allieret os med forskere og videnskabsfolk, der arbejder for et loft over plastikproduktionen. Allerede til de første forhandlinger i slutningen af november 2022 var vi tilstede for at følge forhandlingerne og påvirke processen gennem vores status som FN-observatør.
Til det første officielle forhandlingsmøde havde vi hele 96 mandater, repræsenteret af miljøorganisationer og forskere, tilstede til at kæmpe for sagen.
I et historisk øjeblik vedtog FNs medlemslande den 3. marts 2022 et mandat, der forpligter verdens lande til at forhandle en juridisk bindende global plastiktraktat. Plastic Change fik sammen med vores globale allierede presset på for en ambitiøs aftale, og sammen fik vi samlet mere end 1,1 million underskrifter fra hele verden fra mennesker, der ønsker at stoppe plastikforurening.
Det blev vedtaget, at traktaten skal dække hele plastikkens livscyklus, det vil sige ikke kun den plastik, der allerede er endt som forurening, men også al den nye plastik, der bliver produceret. Dette er helt afgørende for at stoppe forureningen.
Over de næste to år skal verdens lande mødes og blive enige om traktatens konkrete indhold, før den endelig skal udformes til UNEA 6.0 i 2024.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Få gode tips til hvad du selv kan gøre med plastikproblemet, følg med i seneste udvikling på området,
og læs om løsningerne på plastikkrisen.