Gruppe_DSC_4991.png

Naturen har brug for Plastic Change Agenter!

I efteråret 2017 lancerede vi Plastic Change Agenterne, som er betegnelsen for en mobiliserende bevægelse, der gør en aktiv indsats for at sætte fokus på plastikforurening og plastikspild. I princippet kan alle, der vil gøre en indsats for at sætte fokus på sagen blive agent. 

 

Danmark er et kystland med en samlet kystlinje på ca. 8750 kilometer. Vi er samtidig et land, hvor plastikforurening er et stigende problem. Vi har derfor brug for aktive borgere, Plastic Change Agenter, der vil hjælpe med at give et hav - uden plastik - videre til de næste generationer.

Mange har allerede meldt sig på banen som interesserede til at støtte op om og blive engageret i aktiviteter - og samtidig ser vi eget-initiativrige aktiviteter med fokus på plastik knopskyder rundt omkring i landet. Det er også Plastic Change Agent aktiviteter.

 

Formålet er at samle en stime af Plastic Change Agenter, der både består af agenter, som vi kan mobilisere til vores missioner, men også hvor vi kan agere megafon for de Plastic Change Agenter, der (allerede) sætter egne aktiviteter i søen.

 

Er du allerede igang med et initiativ som vil passe ind i Agent programmet, opfordrer vi dig til at fortælle os om dette når du melder dig som Agent via email.

Hold øje her på hjemmesiden for kommende arrangementer til vores Agent-program. Hvis du allerede er tilmeldt som Agent, så hold øje med din mail, hvor vi sender information ud.

 

Hvis du er interesseret i at blive Plastic Change Agent, så skriv endelig til Josephine Moe Christoffersen på email: jmc@plasticchange.org.

Plastic Change Agent Academy

SE HER hvordan du kommer med, når vi for første gang afholder et Plastic Change Agent Academy - et gratis kursus til alle dem, der er interesseret i at blive undervist i formidling om plastikproblematikken og i kreativ læring! Sammen med vores dygtige og enormt flinke eksperter i Plastic Change, vil du blive trænet i at undervise andre om hvorfor det er så vigtigt at bremse plastikforurening i vores verdenshave.

 

Der er begrænsede pladser, så husk at søg i god tid og SENEST fredag d. 16 november. 

 

En bevægelse under opsejling

Plastic Change Agent er en bevægelse, hvor mennesker og aktiviteter driver bevægelsen hen imod en smartere og mere bæredygtig omgang og forbrug af plastik.

Det er ud fra ordsproget "mange bække små, gør en stor å" at bevægelsen vokser og er med til at skabe og skubbe på for positive forandringer i lokalmijøet, den lokale kommune, folkeskole, spejderklubben, arbejdspladsen og så videre.

Du kan skabe en forandring, lige dér hvor du er. 

Bevægelsen ligger egentlig i Plastic Change Agent navnet, nemlig "Plastik Forandings Agent" dvs. det er handlinger, aktiviteter og samtaler, der påbegynder en forandring i mennesker eller i grupper. Vi er af den fulde overbevisning at ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget - og sammen er vi stærkere. Derfor forsøger vi at skabe en bevægelsesidentitet, hvor vi hjælper og understøtter aktiviteter og tilbud som I som agenter, kan tage med hjem og ud i jeres lokal miljø.

 

Plastic Change ønsker og vil forankre problemstillingen og arbejdet med løsningerne lokalt, og derfor har vi brug for (mange) agenter. I fællesskab kan vi skabe en ny plastik-miljø-kultur, der bevarer vores natur og hav for fremtiden.

Ideer til Aktiviteter

Lige nu søger vi agenter til følgende aktiviteter:

 

  • World Clean Up Day d.15 september. 150 lande deltager i verdens største oprydningsdag. Vil du arrangere et oprydningsevent i dit lokal område. Læs mere her: World Cleanup Day 2018
  • Event agenter. Hen over sommeren deltager Plastic Change i en række af events rundt omkring i landet. Vi har brug for agenter, der vil med rundt og snakke med folk i øjenhøjde
  • Vil du undervise børn og unge i folkeskolealderen i dit lokal område.

Har du allerede gang i en aktivitet..

Så hører vi gerne fra dig. Din aktivitet eller dit bidrag kan være alt fra at samle affald mens du lufter din hund, arrangere en lokal strandrensning, tage billeder eller lave film, engagere dine lokalpolitikere - og alt her imellem, der sætter fokus på problemet med plastikforurening. Kort sagt, du kan engagere dig på forskellige niveauer, der passer dig og dine behov og ambitioner - og vi hjælper dig gerne.

Som Plastic Change Agent vil du indgå i en national og international bevægelse for bekæmpelse af plastikforurening. Du vil løbende modtage værktøjer og viden, så du kan blive den lokale plastikhelt, der ved noget om plastikforurening, og som kan tage snakken og pege på de rigtige løsninger. 

 

 

Plastic Change Agent-programmet støttes af Tuborgfondet.

Alle kan blive en Plastic Change Agent

Alle kan blive en Plastic Change Agent

Støt Plastic Change Agenterne, når du skal ud at rejse

Plastic Change arbejder sammen med rejseportalen Goodwings, der ikke bruger penge på markedsføring og reklame. I stedet går pengene ind i på en konto, når man booker et hotel, hvor man som kunde kan vælge, at et bidrag går til opbygning og udbygning af Plastic Change Agent bevægelsen. Du kan som firma og som privat person støtte Plastic Change agenterne ved at booke dit næste hotel via Goodwings.

Udover midler fra Goodwings søger Plastic Change filantroper og andre, der kunne være interesseret i økonomisk at støtte Plastic Change Agent initiativet. Er du interesseret i at blive en partner, så kontakt Hans Henrik Heming hhh@plasticchange.org.