Plastic Change har succes, men mangler penge

Af Henrik Beha Pedersen, stifter af Plastic Change, 2. jan. 2017

 

 

 

Plastic Change gik styrket ud af det gamle år. I 2016 vandt vi befolkningens hjerter for plastiksagen, og i det nye år skal vi have den opbakning til i endnu højere grad at påvirke den politiske dagsorden i Danmark. Sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd har Plastic Change i 2016 formuleret et udspil til en plastikpolitik, som vi har sendt til miljøministeren. Det er vores håb, at ministeren i 2017 vil omsætte vores udspil til lovgivning og en egentlig plastikpolitik, der sætter nogle grænser for, hvor meget plastik, vi udleder i naturen.

 

I 2017 vil vi rigtig gerne ud i sommerlandet og tale med danskerne. Vi håber, at vi kan gennemføre en dansk ekspedition rundt til en række danske havnebyer, hvor vi vil informere om problemet med plastik i havene. En ekspedition, der vil ligge i naturlig forlængelse af sidste års Ekspedition Plastik i Danmark, hvor HKH Kronprins Frederik og miljøminister Esben Lunde Larsen deltog.

 

Et andet vigtigt mål i 2017 er at få udbredt vores app ”Beat the Microbead” til endnu flere. Tusindvis af mennesker har allerede downloadet den, så de nu kan scanne flere end 6000 kosmetik- og plejeprodukter i butikkerne og se, om de indeholder mikroplastik. Samtidig beder vi forbrugerne om at besøge siden med vores underskriftindsamling og skrive under på, at den danske miljøminister skal arbejde for, at EU forbyder plastik i kosmetik og plejeprodukter.

 

2017 kommer også til at stå i fotoets tegn, når vi til foråret lancerer vores store fotokonkurrence ”Skønheden og udyret”. Den henvender sig særligt til fiskere og sejlere og dykkere, men alle kan deltage og indsende det mest sigende billede af sammenstødet mellem naturen og plastikforureningen. Tidligere miljøminister Ida Auken sidder i juryen sammen med fotograf Casper Tybjerg og jeg selv (Henrik Beha pedersen) fra Plastic Change. Vinderbillederne bliver udstillet på Den Blå Planet. Siden vil de indgå i en vandreudstilling på danske kulturinstitutioner.

 

Plastic Change skal i 2017 fastholde vores globale momentum og styrke samarbejdet med en række udenlandske miljøorganisationer. Vi har lanceret en engelsk version af vores Facebook side, og vi har med vores ekspedition til Stillehavet rakt ud til en lang række globale partnere og er med blandt en lang række internationale ngo’er, som i fællesskab har lavet bevægelsen ”Break free from plastic”.

 

Vi vil i 2017 lancere de første vindere af vores Plastic Change Makers Challenge, som er en konkurrence for idemagere og opfindere med gode ideer til materialer, design og produkter, der alle sigter på at plastik ikke ender i naturen.

 

Sidst men ikke mindst, hvis Plastic Change frem over skal have succes med at nå sine meget ambitiøse mål om at ændre på den stigende plastikforurening, så skal organisationen styrkes økonomisk. Med andre ord: Vi mangler penge til at udføre vores arbejde. Vi har brug for opbakning fra endnu flere medlemmer og fra sponsorer. Det er helt afgørende. Så vi opfordrer alle, der har overskud til det, om at bakke økonomisk op om Plastic Change – og træk gerne nogle flere med! Støt op om os her.

 

GODT NYTÅR!

Henrik Beha Pedersen, stifter af Plastic Change