pige_makeup.jpg

Plastic Change og Det Økologiske Råd arbejder sammen om at få et EU-forbud mod brugen af mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter. Skriv under her

Vi mener, det er forkert at bruge ingredienser i kosmetik og plejeprodukter, som skader miljøet. Mikroplastik havner i miljøet og således også i havet, hvor det ophobes i fisk og pattedyr. Og vi har endnu ikke tilstrækkelig viden om, hvorvidt det skader vores sundhed.

 

Produkter fyldt med plastik

Mikroplastik bruges i en række kosmetik- og plejeprodukter. Det kan være tilsat i skrubbecremer for at give den skrubbende effekt, som glimmer i kosmetik, eller det kan bruges til at give fylde, regulere viskositet, binde aktive ingredienser eller danne film. En skrubbecreme kan indeholde op til 360.000 stykker mikroplastik. Men vi kan sagtens klare os uden, og der findes mange naturlige alternativer. Producenter kan eksempelvis skabe den skrubbende effekt naturligt ved at tilsætte sukker eller knuste frugtkerner.

 

Skriver du under, gør du en forskel

Med underskriftindsamlingen ønsker vi at få indført et EU-forbud mod mikroplastik i kosmetiske produkter.

 

Vi overbringer underskrifterne til den danske miljøminister, som skal give dem videre til EU-Kommissionen sammen med et fælles politisk opråb fra miljøorganisationer og brancheorganisationer.

 

Du kan være med til at lægge pres på de danske politikere, så de tager problemet alvorligt og arbejder aktivt for et forbud i EU.

Læs mere om app'en og historien bag - på vores egen side om 'Beat the Microbead'.