K_sael2.jpg

Vi arbejder for at få en plastik politik i Danmark - og i resten af verden

Her kan du læse Plastic Change' politiske mål for en effektiv indsats mod plastikforurening.

 

Plastic Change arbejder med at dokumentere plastikforurening, formidle problemet og i den forbindelse mobilisere mennesker til handling og anvise løsninger. Vi søger partnerskaber på tværs af industri, regeringer og miljøbevægelsen. Visionære partnerskaber på tværs af de traditionelle skel er væsentlige, når en så kompleks problemstilling som plastikforureningen skal stoppes. Vi kan komme et stykke ad vejen med frivillige indsatser, men ikke i mål uden at en del af løsningerne forankres i lovgivning.
Plastic Change arbejder aktivt for at påvirke beslutningstagere i Danmark, EU og verden. Det er nu kommet så vidt, at Folketinget i slutningen af april 2017 førstebehandler et lovforslag om en handlingsplan, der skal forhindre, at plast i alle former og størrelser spredes i miljøet.
I arbejdet med at påvirke lovgiverne, tager Plastic Change udgangspunkt i eksisterende initiativer såsom The Honolulu Strategy og Commitment, som Plastic Change har underskrevet, EUs arbejde med at udarbejde en egentlig plastikstrategi, det seneste forslag til en dansk plastikpolitik og samarbejdsforaer som FNs Global programme on Marine Litter (GPML), hvor Plastic Change er partner.

 

Plastic Change arbejder sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd for at opnå så stor indflydelse som muligt. Vi er enige om følgende danske krav til en plastik politik. Læs her.