Plast_Ghana_1.jpg

Plastfrit Hav

Med det mål at bekæmpe plastik i havet har Plastic Change indledt et samarbejde med Det Økologiske Råd og Plastindustriens brancheorganisation i Danmark. Sammen har vi udviklet projektet ”Et hav af muligheder”, der i 2015 fik en bevilling fra Villum Fonden og Velux Fonden på i alt 8.9 millioner kr.

 

Pengene skal bruges til at gennemføre fem projekter, der skal involvere den danske befolkning og føre til aktiv handling imod den stigende mængde plastik, der ender i havet.

 

Med projekterne vil vi få systematisk viden om, hvor meget plastik der findes i vores miljø, i vores muslinger og fisk. Vi vil kortlægge kilderne til forureningen, hvilket på længere sigt bidrager til, at forureningen kan blive reduceret. Desuden vil vi demonstrere nye måder at genanvende plastik på og anvise, hvordan lokalbefolkninger selv kan beskytte deres miljø imod mere plastikforurening.

 

Her kan du læse om de fem forskellige projekter:

Plastfri Roskilde Fjord

Fra app til dialog - Beat the Microbead

Bænken og Skraldespanden - Genanvendelse af plastik

Skønheden & Udyret - en fotokonkurrence

Undervisningsmateriale til gymnasier

 

Henrik Beha Pedersen fortæller om formålet med Projekt Plastfrit Hav, og hvorfor det er vigtigt at få plastik på den politiske dagsorden.