SSL_pic.jpg

Nu har du chancen for at gøre en forskel, der rækker langt ind i fremtiden

Plastic Change vil i samarbejde med Sejlsportsligaen, give et hav - uden plastik - videre til den næste generation. Forandringen mod en bæredygtig fremtid med plastik skal ske ved at involvere og uddanne unge i Danmark til at blive første generation Plastic Change Agenter.

 

Ved at uddanne unge, lokale ildsjæle, fastholde dem i et fællesskab og anvise veje til lokale succes’er med at skabe løsninger, bredes den nationale og globale problemstilling på en og samme tid ud - og helt ned i det lokale miljø, hvor løsningerne skal findes i opbygningen af en ny plastik- miljø-kultur, der bevarer vores natur og hav i fremtiden.

Unge skal udbrede fortællingen om plastik

Plastic Change og Sejlsportsligaen er indgået i et partnerskab, hvor unge rekrutteres i de lokale sejlermiljøer og uddannes til ”Plastic Change agenter”. Sejlsportsligaens rolle vil primært være at rekruttere unge i deres miljø henover foråret og samtidig bruge ligaens netværk til at udbrede fortællingen.

 

Plastic Change agenter er unge i alderen fra 15-22, der brænder for miljø, natur og hav. De unge agenter kommer igennem et målrettet uddannelsesforløb, der skal være med til at give dem ’power og viden’ , så de kan sætte plastikforurening af verdenshavene på dagsordenen i deres lokalområde. Målet er, at de første agenter vil være uddannede allerede til efteråret 2017.

Skal du være 1. generation Plastic Change Agent?

Hvem er du

Du går i skole, på en videregående uddannelse, arbejder eller er i gang med et sabbatår og har lyst til at opkvalificere dig. Du følger ikke bare strømmen, du har mod på nye udfordringer. Det nye sort indenfor klima er plastik forurening, og det vil du vide mere om - og sammen med andre Plastic Change agenter kickstarter I en ny tendens, hvor I går forrest og sætter en ny dagsorden. Du er med på sociale medier, og tør lave de vilde posts og sprede dem.

 

Hvad skal du lave

Hos os arbejder du frivilligt, men det er meningsfyldt. Du starter med at uddanne dig sammen med os, for så at kunne lære andre om emnet. Du ved nu hvad plastik forurening er, og hvordan vi bliver bedre til at bruge plastik i hverdagen. Med din viden, er du lokal miljøhelt og skal kunne råbe højt, når det flyder med plastik. Du vil blive klædt på til at formidle i øjenhøjde til andre børn og unge på skoler og i foreninger og du bliver medansvarlig for at skulle promovere en global oprydningsevent i 2018, hvor 360 millioner mennesker verden over forventes at deltage. Derudover kan du lave dine egne projekter, events og vi hjælper dig gerne.

 

Hvad får du ud af det

Du bliver officiel agent – Plastic Change agent, og ekspert på plastikforurenings problematikker. Det koster ikke noget at blive Plastic Change agent til gengæld forventer vi, at du er motiveret, deltager aktivt og har lyst til at arbejde for plastik sagen. Du bliver en del af et fællesskab, hvor du har det sjovt mens du gør noget godt for miljøet.

 

Vi begynder at rekruttere det første hold agenter til juni. Følg med her på siden.

 

Kontakt Josephine Moe Christoffersen

jmc@plasticchange.org

for yderligere oplysninger.

Sådan ser samarbejdet ud

Med i samarbejdet er også rejseportalen Goodwings, der ikke bruger penge på markedsføring og reklame. I stedet for at bruge pengene på reklamer, går pengene ind i på en konto, når man booker et hotel, hvor man som kunde kan vælge, at et bidrag går til uddannelse af Plastic Change agenter. Hvis fx. sejlerne i alle klubberne i Sejlsportsligaen booker hoteller via Goodwings, både som private og via deres firma, kan der indsamles op mod 1 million kroner – uden at det koster sejlerne en krone.

Du kan som privat person også støtte uddannelsen af Plastic Change agenterne ved at booke dit næste hotel via Goodwings.

Udover midler fra Goodwings søges der samtidig, om midler hos en række fonde til at støtte projektet.

 

Det er en forudsætning for projektets gennemførelse, at der kan indhentes de fornødne økonomiske midler.

/media/40614/pc_ssl_gw.pdf

 

Læs mere om projektet her i vores folder.