H3_udstilling.jpg

Vores udstilling kan komme tæt på dig

Plastic Change har to aktuelle udstillinger. Den ene er en vandreudstilling, som kan udlånes og den anden er udstillingen fra Den Blå Planet, som er sendt ud i verden. Læs mere om de to herunder.

Vandreudstilling målrettet børn og deres forældre

Plastic Change har en vandrende udstilling om plastikforurening. Den henvender sig til børn og deres forældre. Udstillingen kan lånes mod betaling af omkostninger for evt. formattilpasning, print og forsendelse. På billedet ovenfor ses udstillingen på Gentofte Bibliotek.

Du kan se den samlede udstilling her.

 

Hvis du er interesseret i at låne udstillingen, så kontakt Lisbeth Engbo på mail

le@plasticchange.org

Et hav af plastik - nu på vej ud i verden

Plastic Change og Den Blå Planet har sammen lavet udstillingen ’Et hav af (uden) plastik’, som sætter fokus på de voksende plastikproblemer i havet.

 

Med støtte fra den amerikanske ambassade i Danmark skal udstillingen rejse rundt i Europa for at slutte på den globale miljøkonference ’Our Ocean’, som afholdes i Malta i sommeren 2017.

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget

Udstillingen illustrerer, at omfanget af problemerne allerede i dag er uhyggeligt store. Samtidig tyder alt på, at de kun vil vokse i de kommende årtier - med mindre at vi påtager os ansvaret og kæmper for et hav uden plastik. 

 

Et eksempel på, hvad den enkelte kan gøre, finder man i en af udstillingens montre, der handler om, at en række kosmetikprodukter – især ’skrubbecremer’, beregnet til at rense huden, indeholder bittesmå plastikstykker (mikroplastik), der efter brug via afløb og kloak passerer rensningsanlæg og ender i verdenshavene, hvor fugle og fisk spiser dem.

Kritiske forbrugere kan ved hjælp af en App tjekke produkterne for indhold af mikroplastik. App’en hedder ’Beat the Microbead’ og kan downloades gratis her.             

 

Med stærke billeder og film tegner udstillingen et dækkende billede af hvad plastikforureningen er, og hvad den gør ved verdenshavene og dets dyreliv og fortæller samtidig om en vigtig del af Plastic Change’s arbejde.