Plastsnor_og_flaske_Vesterhavet.jpg

Bliv strandrenser og vær aktiv i dit lokalområde

Ispapir, plastik fra en sixpack, dåseøl, skruelåg fra en vandflaske. Over alt langs vandløb, ved søer og på vores strande findes store mængder plastikaffald til gene for dyr og mennesker. En del af den plastik ender i havet og bidrager til den voksende mængde plastik i oceanerne.
Plastic Change arbejder sammen med andre organisationer for at skabe en national opmærksomhed omkring problemet og engagere borgere i at rydde op og fjerne plastik fra naturen. Vi forbereder bl.a. en større oplysningskampagne med fokus på plastikforurening ved danske kyster.

Målet med strandrensningerne

Vores mission er at samarbejde med landets kommuner og andre aktører og udbrede strandrensningerne til hele Danmark. Foreløbig har vi lavet strandrensninger på Hellerup strand, Bellevue strand, Roskilde Fjord og i Hvide Sande. 

Forårets strandrensninger

Kom og vær med, og oplev hvor uhyggeligt meget skrald vi vil skåne naturen for.

 

Lørdag den 6. maj 2017

  1. Plastic Change står bag en stor strandrensning langs den jyske vestkyst. Dagen kalder vi ”Westkyst – clean-up”. Plastic Change vil i samarbejde med organisationen KIMO, forskellige lokale foreninger og privatpersoner iværksætte lokale strandrensninger flere steder langs Danmarks vestkyst. Hermed sættes der fokus på, at problemet med plastikforurening i høj grad også er et lokalt problem, og at vi sammen kan bidrage til, at plastik fra vores strande ikke ender i havet.

Fælles for alle aktiviteter er, at de gennemføres i tæt samarbejde med lokale kræfter, er åbne for alle og finder sted på en strand langs Vestkysten d. 6. maj mellem kl. 10-13.

 

Formålet med dagen er, at gøre folk bevidste om problematikken med plastikforurening, gøre det synligt, at der ligger plastik på strandene, få det fjernet og samtidigt informere og starte diskussionen om, hvad det er for et miljø, vi vil give videre til fremtidige generationer.

Skagen

Mødested: Ved enden af Buttervej

Skagen Ren Strand

Hirtshals

Mødested: Tornby strand

Plastic Change

Løkken

Mødested: North shore surf café

North shore surf

Hanstholm

Mødested: Nordrestrandvej      

”middles” Plastic Change

Klitmøller

Mødested: ”Kassehuset”

Cold Hawaii Filmfestival

Søndervig

Mødested: Søndervig strand

Plastic Change frivillig/Havmiljøvogterne

Hvide Sande

Mødested: Sydstranden - Tungevej v WestWind Surfcafé

Plastic Change / WestWind Surfcafé

 

De enkelte lokationer vil blive opdateret løbende. Se et kort over lokationerne her.

Guide til hvordan du arrangerer din egen strandrensning